Batman'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Batman'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Batman\'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Batman'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak ve yaban hayvanları için kamu kurumları ve çevreciler seferber oldu.

23.12.2013 15:32  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuya ilişkin konuşan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, ağır kış koşullarında zor durumda olan hayvanların öldürülmemesi ve aç kalan hayvanlara yem verilmesi konusunda yaptıkları çağrıların olumlu sonuç verdiğini söyledi. Dernek olarak çağrı yapmakla yetinmediklerini, yemleme çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini belirten Kavuş,"Müftülüğe başvurumuz  üzerine, müftülüğün din adamlarına sohbet ve hutbelerde zor durumda kalan hayvanlara dikkat çekmeleri yönünde talimat verdiğini, bu da kamuoyunun hayvan hakları konusunda duyarlılığının artmasına neden olmuştur" dedi.

Sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Doğu Raman, Batı Raman ve Beşiri Kıradağı gibi birçok bölgede yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yemleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kavuş, şöyle konuştu:

"Bu kış soğuk geçecek. Halktan beklentimiz hayvanların bulundukları alanlara yem ve yiyecek bırakmaları ve barınmalarına olanak sağlamalarıdır. Ayrıca yasa dışı avcılığa yönelik ilgili kurum ve kolluk kuvvetlerinin denetimlerini artırmaları önemlidir." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement