Batman'daki Petrol İşçilerinin Eylemi - Son Dakika
Yerel

Batman'daki Petrol İşçilerinin Eylemi

TPIC işçilerinin eylemi devam ediyor.

01.01.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da iş sözleşmelerinin sona erdiği gerekçesiyle eylem başlatan petrol işçilerinin bekleyişi sürüyor.

Batman'ın Kozluk ilçesindeki Arıkaya F-200-9 nolu petrol arama sondaj kulesinde, Türkiye Petroleum İnternational Campany (TPIC) bağlı çalışan bir grup işçinin başlattığı eyleminin sona ermesi için yetkililerin ikna çabaları sürüyor.

Sabah saatlerinde işçileri ikna için TPAO yetkilileri jandarma eşliğinde sahaya gitti. İşçiler ile TPAO yetkilileri arasındaki görüşme ise sonuçsuz kaldı.

İşçiler adına açıklama yapana Şükrü Demir, daha önce 2 bin 400 lira maaş aldıklarını ancak TPAO ve TPIC arasındaki sözleşmenin bitmesiyle işlerine son verilmek istendiğini belirterek, sözleşmelerinin 6 ay süre ile uzatıldığını ve maaşlarının asgari ücrete düşürüldüğünü savundu.

Bu durumu kabul etmediklerini söyleyen ifade eden Demir, "6 ay sonra her hangi bir güvencemiz olmayacak. Bu durumun düzeltilmediği takdirde kuleyi terk etmeyeceğiz ve eylemimize devam edeceğiz" dedi.

TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını ifade ederek, "TPAO ve TPIC arasında imzalanan sözleşme 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile sona ermiştir. TPAO olarak sondaj çalışmalarına işçilerimizle devam etmek istiyoruz. TPIC işçilerine  6 aylık ücret verme sözü verilmiştir. Ancak işçiler kuleleri terk etmiyor. İkna çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'daki Petrol İşçilerinin Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement