Batman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika
Yerel

Batman'daki Terör Saldırıları

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Talat Kara, "Terör olayları nedeniyle Batman'da son 4 ayda 600 esnaf iş yerini kapama talebinde bulundu.

15.09.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Talat Kara, "Terör olayları nedeniyle Batman'da son 4 ayda 600 esnaf iş yerini kapama talebinde bulundu. Esnafın durumu bizi ürkütüyor, korkutuyor" dedi.

Kara, yaptığı açıklamada, esnafın bölgede sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinin ardından esnafın hayatının en zor dönemini geçirdiğini söyledi.

Çok sayıda esnafın iş yerini kapattığına işaret eden Kara, şöyle konuştu:

"Geriye kalan esnaf ise zor şartlarda ayakta durmak zorunda kalıyor. Her gün onlarca esnafımız iş yeri terkini veriyor. Bazı esnaf siftahsız kepenk indiriyor. Kimi esnaf çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalıyor. Maalesef ilimizde ve bölgemizde esnaf kan ağlıyor. Çok zor günlerden geçiyoruz. Allah tüm esnaflarımızın yardımcısı olsun. Umarız bir an önce bu çatışma süreci biter yeniden Çözüm Süreci devam eder. Tek umudumuz budur."

"Bölgenin de ülkenin de başka alternatifi yok" diyen Kara, esnafın tek temennisinin bir an önce barış sürecine dönülmesi olduğunu kaydetti.

Kara, esnafın önemine değinerek, "Esnafın olmadığı yerde ekonomi kalkınmaz, hayat olmaz. Terör olayları nedeniyle Batman'da son 4 ayda 600 esnaf iş yerini kapama talebinde bulundu. Esnafın durumu bizi ürkütüyor, korkutuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement