Batman Kent Konseyi'nden Ezidi Sığınmacılar İçin İnsani Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Batman Kent Konseyi'nden Ezidi Sığınmacılar İçin İnsani Yardım Çağrısı

Batman Kent Konseyi\'nden Ezidi Sığınmacılar İçin İnsani Yardım Çağrısı

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, düzenlediği toplantıda Ezidi sığınmacılar konusunu gündemine alarak insani açıdan önemli kararlar alındı.

31.08.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, düzenlediği toplantıda Ezidi sığınmacılar konusunu gündemine alarak insani açıdan önemli kararlar alındı.

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ağustos ayı toplantısını Batman Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kamu kurum kuruluşlar, yerel yönetim ve STK'ları bir çatı altında buluşturup, kentin sorunlarına ortak çözümler bulmaya çalışan kentin en üst danışma ve karar alma organı olan Batman Kent Konseyi, kente sığınan Ezidiler için önemli kararlar aldı. Son dönemde Irak'ta, İŞİD saldırılarına maruz kalan Ezidi vatandaşların Türkiye'ye, özelde de Batman'a gelmesinin ele alındığı toplantıda Ezidilerin sorunları ve çözüm önerileri tartışılırken, Batman kamuoyuna insani yardım çağrısı kararı da alındı. Kent Konseyi Başkanı Gülistan Akel'in başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy da katıldı. Ezidi sığınmacıların sorunlarının tartışıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Aksoy'un yanı sıra, Sosyal Yardımlaşma, AFAD etkilileri de katılarak konsey üyelerini bilgilendirdiler. Kent Konseyi, aldığı kararlarıda, Ezidilerin barınma ve insani yardım ihtiyaçları için Batman halkına çağrıda bulundu. Toplantıda alınan kararlar şöyle açıklandı:

"Daha önce kente sığınan Suriye vatandaşlarının faydalandığı sağlık kurumlarında ikinci basamak tedavi ve ilaç dahil tüm haklardan Ezidilerin de faydalanması, bu konuda bakanlığın yazısının gereği yerine getirilmelidir. Batman Valiliği bünyesindeki elektronik kayıt sistemiyle kente sığınan tüm Ezidi vatandaşların ivedilikle kayıtlarının alınması ve ardından sağlık, sosyal yardım ile barınma ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara başlanmalıdır. Kentimize sığınacak Ezidilerin sayısının artması halinde belediyenin 2 bin kişilik çadır kenti dışında, Valiliğin girişimleriyle uygun bir yerde konyteyner kent kurulması, bunun için Van ve başka illerden konteyner istenmesi, Batman Valiliği envanterinde kayıtlı bulunan 300 konteynerin de bu hizmet için tahsis edilmesi, sığınmacıların temel gıda ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar başlatılması gerekliliği vurgulanmıştır. Mevcut çalışmaların Valilik nezdinde takibi için Mazlum Der, İHD ve İl Geneli Meclisi olmak üzere üç kişilik bir komisyon kurulmuştur. Komisyon yürüteceği çalışmaları ileriki günlerde kamuoyuyla paylaşacaktır." - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman Kent Konseyi'nden Ezidi Sığınmacılar İçin İnsani Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement