Batman - Kızılay, Suriyeliler'e Yönelik Yeni Yardım Kampanyasını Batman'da Açıkladı - Son Dakika
3. Sayfa

Batman - Kızılay, Suriyeliler'e Yönelik Yeni Yardım Kampanyasını Batman'da Açıkladı

Batman - Kızılay, Suriyeliler\'e Yönelik Yeni Yardım Kampanyasını Batman\'da Açıkladı

Kızılay, Suriyeliler'e yönelik yeni yardım kampanyasını Batman'da açıkladı Kızılay, ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e yönelik yeni yardım kampanyasını Batman'da açıklarken, Genel Başkan Vekili Ekrem Kınık, "AB İnsani Yardım Fonu ile Suriyeli sığınmacılara yönelik 800 milyon euro'luk yardım paketi var. Bu paket, imzalar atıldıktan sonra dağıtılacak" dedi.

16.02.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay, Suriyeliler'e yönelik yeni yardım kampanyasını Batman'da açıkladı

Kızılay, ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e yönelik yeni yardım kampanyasını Batman'da açıklarken, Genel Başkan Vekili Ekrem Kınık, "AB İnsani Yardım Fonu ile Suriyeli sığınmacılara yönelik 800 milyon euro'luk yardım paketi var. Bu paket, imzalar atıldıktan sonra dağıtılacak" dedi.

Kızılay'ın bölgeler toplantısı Batman'da Vali Azmi Çelik, Batman, Diyarbakır, Şırnak ve Siirt Kızılay Şube Başkanları ile bazı il yöneticileri katılmıyla gerçekleşti. Kızılay Genel Başkan Vekili Ekrem Kınık, ilk toplantıyı Sakarya'da ikinci toplantıyı da Batman'da yaptıklarını belirterek, "Kızılay, 150 yıldır düşenin dostu olmaya çalışıyor. Türkiye'nin her noktasından kan bağışı alarak, Türkiye'de yaklaşık 1.500 hastaneye kan veriyoruz. Geçen yıl yaklaşık 2 milyon kan temin edip insanlarımıza güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Kızılay, 5.500 çalışanıyla yaklaşık 1 milyar TL bütçesiyle Türkiye'nin her noktasında ihtiyaç sahibi mazlumların yanındadır" diye konuştu.

Kınık, sığınmacılara yönelik büyük çalışmalar da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Suriye içerisine gönderilen insani yardımlar konusunda tüm dünyaya lojistik desteği veriyoruz. Kamplarımızda kalanlarla birlikte kamp dışındakilere ise Kızılay Kart'la yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimize 300 milyon TL üzerinde maddi yardım sağladık. 2016 yılında ise yaklaşık 140 milyon TL Kızılay Kart aracıyla insani yardım desteği vereceğiz. Faaliyette olan 3 toplum merkezi dışında, AB'den 16 yeni toplum merkezi için 40 milyon avro destek aldık. Bununla birlikte AB İnsani Yardım Fonu ile Dünya Gıda programıyla yürüttüğümüz yaklaşık 800 milyon avroluk büyük bir yardım paketi var. İmzalar atıldıktan sonra Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi Suriyeliler yardımlar ulaşmış olacak" dedi.

Bölgede hendek ve barikat nedeniyle yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgedeki insanlara da yardım ettiklerini söyleyen Kızılay Genel Kınık, "Bölgemizde terör nedeniyle evlerinden olan ve mağdur edilmiş insanlarımız var. Bu bölgede Kızılay her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanındadır. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Silopi ve Cizre'ye ihtiyaç sahiplerine şubelerimiz aracıyla ulaştık. Evlerini ziyaret ettik. O ailelere yönelik tedarikleri gerçekleştirdik. Özellikle giysi ve barınma desteği başta olmak üzere paketlerimiz şuan dağıtılıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Batman - Kızılay, Suriyeliler'e Yönelik Yeni Yardım Kampanyasını Batman'da Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement