Batman Milletvekillerinin Özgeçmişi - Son Dakika
Yerel

Batman Milletvekillerinin Özgeçmişi

Batman Milletvekillerinin Özgeçmişi

Pazar günü yapılan seçimde HDP'nin barajı aşması ve bölge genelinde olduğu gibi Batmanda da oy patlaması yapması sonucu 3 milletvekillini parlamentoya gönderdi.

09.06.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Milletvekilleri kim?

HDP %10'luk seçim barajını aşmasıyla beraber Batmanda 3 milletvekili çıkardı.

HDP'de Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran ile AK Parti'den Ziver Özdemir Batmanın yeni milletvekilleri oldu.

Ak Parti ise 1 milletvekili çıkarırken, Batmanın yeni milletvekilleri hakkında özgeçmişleri ile ilgili kısa bilgiler topladık.

Ali Atalan (HDP) : 1968 Midyat doğumlu olan Atalan, 1985 yılında Türkiye'den Almanya'ya ailesi ile birlikte göç etti. Türkiye'de Ezidi-Kürt bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Ali Atalan, 1985'te Almanya'da eğitimine başladı. Lise bitirme imtihanından sonra Bochum'da bulunan Ruhr Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve sosyoloji okudu. Dülmen'de 1990 ilâ 1994 arasında şehrin sosyal komitesi üyesi olan Atalan, 1998 ilâ 2001 arasında Bündnis 90/Die Grünen partisinde aktif rol alarak Sol Parti partisinin üyesi oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Atalan, Kürtçe, Türkçe, Almanca ve orta derecede İngilizce biliyor.

Saadet Becerikli (HDP): 1960 Batman doğumlu olan Saadet Becerikli, uzun yıllar İnsan Hakları Derneğinde yöneticilik yaptı. İşletme Fakültesi mezunu olan evli ve 3 çocuk annesi Saadet Becerikli, Bir çok ulusal ve uluslar arası kadın kuruluşunda aktivistlik yaptı. Türkçe, Kürtçe, orta derece İngilizce ve az derecede Arapça bilen ve BDP İl Başkanlığı, Parti Meclis üyeliği görevini de yapan Becerikli, DTP döneminde de Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştı.

Ayşe Acar Başaran (HDP): 1985 yılında Batman doğumlu olan Başaran, ilk, orta ve lise öğrenimini Batmanda yaptı. Ardından İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesin e kaydolan Başaran 4 yıllık başarılı eğitiminden sonra mezun olup Batmanda 4 yıl boyunca avukatlık yaptı. Avukatlık mesleği ile beraber BDP il yöneticiliği yapan Başaran, kadınlara uygulanan şiddet ve faili meçhul olaylar ile ilgili davaları takip etmekle tanınıyor.

Ziver Özdemir (AKP): 1965 yılında Gercüş'ün Kışlak köyünde doğan Ziver Özdemir, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Özdemir, Batmanda bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. 1999 yılında Fazilet Partisi Belediye Başkan adaylığı yapan Özdemir, AK Parti'de de Merkez İlçe, İl Başkanlığı, Belediye Başkanlık adaylığı ile milletvekilliği görevlerinde bulundu. Birçok şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak ticari faaliyetlerde bulunan Özdemir, evli ve 5 çocuk babasıdır. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Milletvekillerinin Özgeçmişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement