Batman - Parçalanan Bacağı, Diğer Bacağından Alınan Kemik ve Dokularla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Batman - Parçalanan Bacağı, Diğer Bacağından Alınan Kemik ve Dokularla Kurtarıldı

Batman - Parçalanan Bacağı, Diğer Bacağından Alınan Kemik ve Dokularla Kurtarıldı

Parçalanan bacağı, diğer bacağından alınan kemik ve dokularla kurtarıldıSİİRT'in Pervari İlçesi'nde 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar'ın, kurcaladığı av tüfeğinin ateş alması sonucu parçalanan sol bacağı, Batman'da 10 saat süren bir operasyonla sağ bacağından alınan kemik ve dokularla, kesilmekten son anda kurtarıldı.

30.09.2016 02:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parçalanan bacağı, diğer bacağından alınan kemik ve dokularla kurtarıldı

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar'ın, kurcaladığı av tüfeğinin ateş alması sonucu parçalanan sol bacağı, Batman'da 10 saat süren bir operasyonla sağ bacağından alınan kemik ve dokularla, kesilmekten son anda kurtarıldı.

Pervari ilçesinde oturan ve yaklaşık 3 ay önce kurcaladığı av tüfeğinin ateş alması sonucu sol bacağı parçalanan 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar, Batman Bölge Devlet Hastanesinde 10 saat süren bir ameliyata alındı. Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahı Op.Dr. Fırat Acar, operasyon ile sol bacağı parçalanan küçük Dündar'ın parçalanan bacağını, sağ bacağından aldığı kemik ve dokuları naklederek, bacağının kesilmesine engel oldu. Operasyon hakkında bilgi veren Dr. Acar, Rasim'in diğer bacağının baldır kemiğinden alınan kemik, kas ve cilt dokusuyla yaralı bacağa gerekli operasyon yapıldığını belirterek, "Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla, mikro cerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi" diye konuştu.

Mehmet Rasim Dündar'ın babası Kasım Dündar, oğlunun av tüfeğini kurcaladığı sırada, yere düşen tüfeğin ateş aldığını ve merminin oğlunun sol bacağına isabet ettiğini belirterek, "Bacağından yaralanan çocuğuma Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktor ve emeği geçen ameliyat ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyatın ardından hastane koridorunda yürüyen Mehmet Rasim Dündar, "Yara aldığımda çok korkmuştum. İyi ki Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne geldim. Doktor, hayatımı kurtardı. Müdahale edilmeseydi bacağım kesilecekti. Okuyup doktor olacağım. Ben de plastik cerrahi doktoru olmak istiyorum. Tekrar okula kavuşacağım diye seviniyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman - Parçalanan Bacağı, Diğer Bacağından Alınan Kemik ve Dokularla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement