Suriyeli Çocuklar Ekmek Almak İçin İzdiham Yarattı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Ekmek Almak İçin İzdiham Yarattı

Suriyeli Çocuklar Ekmek Almak İçin İzdiham Yarattı

Batman'da, iki hayırseverin anlaştığı bir fırında ücretsiz olarak dağıtılan ekmeği almak isteyen Suriyeli sığınmacıların çocukları izdihama yol açtı.

26.06.2015 10:16  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da, iki hayırseverin anlaştığı bir fırında ücretsiz olarak dağıtılan ekmeği almak isteyen Suriyeli sığınmacıların çocukları izdihama yolaçtı. 40 dereceye varan sıcaklarda ücretsiz dağıtılan ekmeği almak isteyen Suriyeliler, adeta birbirini ezdi.

20 bini aşkın Suriyeli sığınmacının yerleştiği Batman'da, bedava ekmek dağıtımında izdiham yaşandı. Ramazan ayında Batmanlı dar gelirlilerin de aralarında bulunduğu ve çoğunluğu Suriyeli kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalık bir grup, ücretsiz ekmeği almak için fırın önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bedava dağıttılan ekmekleri almak isteyen Suriyeli yaşlı kadınlar, görüntülenmemek için yüzlerini gizlediği görülürken, çocuklar da daha önce ekmek almak için izdiham yarattı. Bazı çocuklar da fazla ekmek almak için birbirinin elindeki ekmekleri parçaladığı görüldü.

Ramazan ayı ve aşırı sıcaklarda Suriye, Irak ve Afganistanlı sığınmacılar, bedava ekmeğin dağıtıldığı fırınlar önünde saatlerce kuyrukta bekliyor. Hayırsever vatandaşların anlaştığı 30 fırında günde yaklaşık 5 bin ekmek, dar gelirliler ve sığınmacılara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Ekmek Almak İçin İzdiham Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement