Batman ve Mardin'de Resmi Gangnam Style'lı Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Batman ve Mardin'de Resmi Gangnam Style'lı Nevruz Kutlaması

Batman ve Mardin\'de Resmi Gangnam Style\'lı Nevruz Kutlaması

Batman ve Mardin'de bugün yapılan resmi nevruz kutlamaları yapıldı.

21.03.2013 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman ve Mardin'de bugün yapılan resmi nevruz kutlamaları yapıldı. Mardin Vali Vekili Turan Erdoğan, Batman'da ise Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan kutlamalara katıldı. Batman'daki bir okulda düzenlenen nevruz etkinlikleri Gangnam style dansıyla başladı, Kürtçe şarkılarda devam etti.

Batman'da 19 Mayıs Mahallesi'ndeki Yahya Kemal Bayatlı Lisesi'nde düzenlenen törende öğrenci ve polisler birlikte halay çekti. Lise bahçesindeki kutlamalarda Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, nevruz ateşini yaktı.

Gangnam Stlye dansıyla başlayan kutlamalar, Kürtçe şarkı ve türkülerle sürdü. Kürtçe şarkılar eşliğinde öğrencilerle birlikte halay çeken güvenlik ekipleri, Nevruz kutlamalarına renk kattı. Kutlamalara katılan öğrencilere balon dağıtılırken, öğrenciler dilek tutup balonları gökyüzüne bıraktı. Lisenin girişine, daha önce yasak olduğu için yazılmayan 'W' harfi ve Kürtçe olarak, 'Newroza we prozbe (Nevruz'unuz kutlu olsun)' pankartı asıldı.

Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, okul bahçesinde bulunan herkesin dilek tutup ellerindeki balonları havaya salmalarını isteyerek, "Arkadaşlar dileğinizi çabuk tutun ve balonunuzu gökyüzüne bırakın. Çünkü zaman o kadar çabuk geçecek ki, belki 40 yıl önce Batman'a gelmiş birisi olarak, o 40 yılı nasıl geçeceğini anlamayacaksınız. Hepinize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Hepinize gelecekte güzel nevruzlar kutlamak üzere sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Lise bahçesindeki kutlamalar öğrenciler arasında çuval, yumurta ve iğne iplik geçirme yarışmasıyla son buldu.

VALİ VEKİLİ NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLADI

Mardin'de Kültür Turizim İl Müdürlüğü'nın hazırladığı nevruz kutlamaları, Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Kutlamaya, Vali Vekili Turan Erdoğan, Belediye Başkanvekili Zülfükar Gergez ve diğer daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından kutlama bir öğrencinin, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Öğrencilerin şiir okumasından sonra, okullararası düzenlenen şiir, kompozisyon ve hikaye yarışmalarında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Protokol üyelerinin demir dövmesinden sonra Vali Vekili Erdoğan, ardından diğer yetkililer yakılan ateş üzerinden atladı. Yumurt tokuşturan protokol üyeleri, folklor ekibinin sergilediği halkoyunları gösterisinden sonra halka ve okul bahçesindeki çocuklara Türk bayraklı balonlar hediye edildi.

AA,AA(GG/İD) - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman ve Mardin'de Resmi Gangnam Style'lı Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement