Zilan Şeyhi Anma Törenine 100 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Zilan Şeyhi Anma Törenine 100 Bin Kişi Katıldı

Zilan Şeyhi Anma Törenine 100 Bin Kişi Katıldı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Şeyh Halit Zilan'ı Anma töreninde, etkinliklere katılan yaklaşık 100 bin kişi için 50 dana, 40 koyun, 30 keçi kesildi.

31.05.2015 15:58  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Şeyh Halit Zilan'ı Anma töreninde, 50 dana, 40 koyun ve 30 keçi kesildi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen en güzel ilahi okuma yarışmasında birinci seçilen Batmanekibine ödül olarak bir keçi verildi. Etkinliklere katılan yaklaşık 100 bin kişi için de 50 dana, 40 koyun, 30 keçi kesildi.

5'ER BİN KİŞİLİK GRUPLAR YEMEK YEDİ

Beşiri İlçesi'ne bağlı Örmegöze Köyü'nde dün başlayan ve bugün sona eren Şeyh Halit Zilan'ı etkinlikleri kapsamında, en güzel ilahi okuma yarışması düzenlendi. Batman, Tekirdağ, Van velüleburgaz'dan 4 grubun katıldığı yarışmada birinci seçilen Batman ekibine keçi hediye edildi. Şeyh Selman Bağdu, en iyi ilahi okuyan Batman ekibini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİ AĞIRLANDI

İki gün boyunca 100 binden fazla kişinin ağırlandığı etkinlikler için, 50 dana, 40 koyun ve 30 keçi kesildiği türbede, yaklaşık 5'er bin kişilik gruplar yer sofrasında yemek yedi.

Dana, kuzu eti ile pirinç-bulgur pilavı, güveç ve 10 bin ekmek yer sofrasında bağdaş kuran ziyaretçilere ikram edildi. Yer sofrasının dışında çadır kuranların beraberinde getirdikleri mahalli yemekler de batı illerinden gelen konuklara sunuldu.

İki günlük anma etkinliğine 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Şeyh Selman Bağdu, " Türkiye'nin dört bir yanından gelen konuklarımızı bu yılki etkinliklerde en iyi şekilde ağırladık" dedi.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zilan Şeyhi Anma Törenine 100 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • izmir: çok iyi insanlar batmanlılar 7 1 Yanıtla
  • ist: emeği olanlardan allah razı olsun 1 0 Yanıtla
  • köln: çok güzel olmuş almanyadan selam 1 0 Yanıtla
  • izmir: allah razı olsun sizlerden 1 0 Yanıtla
  • ramazan: ne olacagki başka ne beglerdiniz hala devam ediyor demegki alıg sistemi??? 0 0 Yanıtla
  • kuran hayattir: Allah c.c bizleri mukaddes kitabında açıkça bir hukumde bulunmuştur kadın ve erkek arasındaki sınırdan bahsetmistir.bu durum her ne olursa olsun haramdır peygamber efendimizin zamanında böyle birşey asla olmamıştır.kadının sesi erkeğe haram kılınmıştır dini tören dendiği için açıklama yapma gereği duydum ve tüm bu çarpıklıkların temelinde aslında Kuranı anlayarak okuyamamaktan kaynaklandığını da görebiliyoruz Allah.c.c sadece Kurana tabi olun diye hüküm veriyor bk.bakara 170.ayet din yalnızca Allah indir.böyle şenliklerin dinimizde yeri yoktur.Afganli ferhunde kardesimizde muskanin dinimizde yeri olmadığını söylemişti ama kuran düşmanı diye müslümanlar tarafından yakılarak öldürüldü oysa ferhunde kardeşimiz kuran ogretmeniydi.malesef ki peygamber efendimiz dönemindeki cahiliye devri devam ediyor 0 0 Yanıtla
  • MERDO: EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR 0 0 Yanıtla
  • MMMmmmm: Çok otantik bir yapısı var, lakin KURANLA yapılan anma kızlı erkekli olur mu olmaz mı bunu RABBİM bilir zira hüküm ALLAHINDIR. 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement