Batman'da 800 Yıllık Gelenek - Son Dakika
Yerel

Batman'da 800 Yıllık Gelenek

Batman\'da 800 Yıllık Gelenek

Batma'nın Gercüş ilçesine bağlı Becırman Köyünde metfun Seyyid Bilal'i anma etkinlikleri bu yıl terör olayları yüzünden az ilgi gördü.

11.09.2015 11:10  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yılın Eylül ayının ilk Perşembe gününe rastlayan Seyid Bilal'i Anma ve Becırman etkinlikleri, bu yılda gerçekleşti.

Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bu yılki katılım diğer yıllara göre daha az oldu. Başta Batman, Gercüş çevre il ve ilçeler başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden binlerce kişi Becırman Köyünde bir araya geldi.

Seyit Bilal ve Becırmanlılar Vakfı tarafından verilen mevlit yemeğinin ardından yaşanan olayların son bulması ve barış için dualar edildi.

800 yıllık bir gelenek olan etkinlik kapsamında Seyit Bilal türbesini de ziyaret eden konuklar, birbirileriyle hasret giderdiler. Ziyaretçiler ayrıca, bir gece türbede yatacak.

ETKİNLİK BARIŞ VE KARDEŞLİĞE ADANDI

Etkinliği organize eden Seyit Bilal ve Becırmanlılar Vakfı, bu yılki etkinlikleri barış ve kardeşliğe adadıklarını belirtti.

Vakıf Başkanı A.Mecit Aslan ve vakıf yöneticileri gelen konuklarla ilgileniler. Aslan, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada "Asırlardır insanlar buraya gelerek Seyit Bilal'i ziyaret etmekteler. Bu yılki etkinlik barış ve kardeşliğe adandı" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da 800 Yıllık Gelenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement