Batmanda Askeri Operasyon - Son Dakika
Yerel

Batmanda Askeri Operasyon

Batmanda Askeri Operasyon

Batman Valiliği, Sason İli Heybeli Köyü yakınlarında gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

26.11.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason kırsalında örgüt üyelerine ait sığınak tespit edildi

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sason İli Heybeli (Tanze) Köyü yakınlarında gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Çok sayıda yaşamsalmalzeme ve mühimmatın tespit edilen sığınaklarda ele geçirildiğini ifade eden Valilik, 8-10 kişilik PKK örgüt mensubunun yakalanmasına çalışıldığı ifade edildi.

Valiliğin, operasyona ilişkin açıklaması şöyle: "

Batman İl J.K.lığı tarafından öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla bölücü terör örgütünün barınabileceği alanlara yönelik operasyonel faaliyetlere aralıksız olarak devam edilmektedir.

Bu kapsamda Batman İli Sason İlçesi Heybeli Köyü Tori Tepe bölgesinde eylem yapma hazırlığında oldukları bilgisi alınan (8-10) kişilik bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirmek maksadıyla 25 Kasım 2015 tarihinde Şehit J.Komd.Er Fatih TEKDOĞAN Operasyonu" icra edilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait (4) ayrı sığınak tespit edilmiş; sığınaklarda yapılan aramalarda (1) adet Bixi Makineli Tüfek, (100)'lük mayon, (294) adet Kaleşnikof mühimmatı, EYP yapımında kullanılan malzeme, (1) ton civarında yaşam malzemesi (un, şeker, pirinç, makarna, yağ, zeytin, çay, pekmez, kuru fasulye, mercimek, bulgur vb.) ile bol miktarda giyim malzemesi (terörist kıyafeti, termal içlik, spor ayakkabısı, uyku tulumu vb.) ele geçirilmiştir.

Yaşam malzemeleri Sason Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Askeri Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement