Batmanda Avukatlardan Kötü Muamele İddiası - Son Dakika
Yerel

Batmanda Avukatlardan Kötü Muamele İddiası

Batmanda Avukatlardan Kötü Muamele İddiası

Gözaltına alınan HDP ve DBP'lilere kötü muamele yapıldığı iddiasıyla Mezopotamya Hukukçular Derneği Batman Şubesi bir açıklama yaptı.

25.09.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukatlar eylemde

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Batman Şubesi, Sason ilçesinde gözaltında bulunan 35 kişiye hukuksuzca muamele yapıldığını iddia etti.

Dernekten yapılan açıklamada, soruşturma savcısının değiştirilmemesi durumunda ifade işlemlerine girmeyeceklerini belirttiler.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Aralarında Kozluk HDP ve DBP yöneticileri, eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve DBP PM Üyesi Mehmet Candemir'in de bulunduğu 39 kişi, Sason'da 48 saati aşkındır kelepçeyle işkence edilerek gözaltında tutuluyor. Dernek olarak yaptığımız itirazlar soruşturma savcısı tarafından değerlendirmeye alınmadığı gibi savcı işkenceyi aralıksız artırarak devam ettiriyor. Gözaltındaki müvekkiller uyurken ve avukatları ile görüşürken dahi kelepçeli tutulmakta, hakaret ve insanlık dışı muameleler altında her türlü psikolojik ve fiziksel işkence görmekteler. Hukuka aykırı bir şekilde sabah saat 05.00'te uyandırılıp ifade vermeye zorlanmaktalar. Siyasi operasyonlar kapsamında halkların iradesine kelepçe vurmak isteyen ve tüm bunları savaş hukukunun sınırlarını aşarak katliamlarla, işkencelerle yapmak isteyen zihniyetin karşısında hak ve hukuk mücadelesi vereceğimizi bildiririz." Açıklamada, savcı soruşturma dosyasındaki görevinden alınana dek ifadelere girilmeyeceği belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Avukatlardan Kötü Muamele İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement