Batmanda İş Gücü Piyasa Raporu Hazırlandı. - Son Dakika
Yerel

Batmanda İş Gücü Piyasa Raporu Hazırlandı.

Batmanda İş Gücü Piyasa Raporu Hazırlandı.

Batman genelinde 1071 işyeri ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen "2013 yılı 1. İşgücü Piyasası Araştırma Raporu" hazırlandı.

13.11.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman merkezde işyeri ile yüzyüze görüşülerek hazırlanan İş Gücü Piyasası Araştırma Raporu hazırlandı. İşkur İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğu ortaya çıkarıldı. İşkur Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "bu hedef doğrultusunda Batman genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 1071 işyeri ile yüz yüze görüşülerek 2013 Yılı I. Dönem "İşgücü Piyasası Talep Araştırması" yapılmıştır.

Araştırma sonuçlarına göre Batman'da her 100 işyerinden 19'unda açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 30'unda eleman temininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir" denildi.Açıklamada ayrıca "Araştırmanın sonuçlarına göre Batman' da açık iş oranı % 4,8'dir (1054 kişi). Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı % 7,3 ile İmalat sektöründe tespit edilmiştir. İmalat sektörünü % 6,8 ile İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri ve % 6,7'lik açık iş oranı ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörü izlemektedir" şeklinde bilgi verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda İş Gücü Piyasa Raporu Hazırlandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement