Batmanda "Kardeşlik" Korosu - Son Dakika
Yerel

Batmanda "Kardeşlik" Korosu

Batmanda "Kardeşlik" Korosu

40. Turizm haftasında Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Türk Sanat Müziği korosunun "Gönülden Şarkılar" konseri geceye damgasını vurdu.

24.04.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönüllerin 'kardeşlik' korosu!

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kardeşlik Korosu" etkinliği, davetlileri mest etti.

36 Yerel sanatçının yer aldığı koroda aralarında Batman, Yozgat, Mersin ve Diyarbakırlıların da bulunduğu yerel sanatçıların korosu büyüledi.

Aralarında Batman, Yozgat, Mersin ve Diyarbakırlıların da bulunduğu korodaki sanatçıları salondakiler ayakta alkışladı.

36 Yerel sanatçının yer aldığı koroda kimi doktor, kimi banka müdürü kimi öğretmen kimi emekli kimi de öğrenci.

Korodaki 9 yaşındaki Zeynep Yorka şarkı söylerken Biyoloji öğretmeni babası Ramazan Yorka çaldığı enstrümanıyla büyüledi.

Konserde sürekli sanatçıları alkışlayan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy; "25 yıllık meslek hayatımda heyecanlandığım geceden biriydi" dedi.

DOKTOR ŞEN, BATMAN'DA MUTLU

Batman'da özel bir hastanede 2 yıldır görev yapan Kulak Burun Boğaz doktoru Mehmet Şen, Türk Sanat Müziği'ne Batman'da ilgi duyduğunu söyledi.

Yozgatlı başarılı doktor Şen, iki yıldır Batman'da olmaktan dolayı mutlu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bünyesindeki Türk Sanat Müziği korosunda Coşkun Sabah'ın dillendirdiği 'Anılar' şarkısını söyleyen doktor Şen'i izleyiciler ayakta alkışladı.

Şen; "Batman sanata ve kültüre ilgi duyan bir kent. Batman'a alıştım. Batman yaşanılabilecek bir kent" diye konuştu.

BANKACI MÜDÜR ŞAHİN KORODA

Batman'da Şekerbank Şube Müdürü Murat Şahin, koroda yer alan 16 yerel sanatçıdan biri. Teoman Alpay'ın bestelediği 'Sevmekten kim utanır' şarkısını söyleyen Diyarbakırlı Banka Müdürü Şahin, bankadaki müşterilerini de konserlere çekiyor.

Bankadan kalan zamanını müzikle değerlendirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu; "Bankacılık stresli bir meslek. Farklı alanlara yönelmenin yolundan biri de sanattır. Konserlerimde müşterilerimi görünce memnun oluyorum. Düzenli olarak koronun çalışmalarına katılıyorum."

"BU GECE ÇOK HEYECANLANDIM"

Şef Barbaros Kıroğlu ile 9 yaşındaki Zeynep Yorka'ya, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı'yla birlikte çiçek veren Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy; "25 yıllık meslek hayatımda heyecanlandığım geceden biriydi. Batman sanata ve kültürel aktivitelerde salon dolduran bir kent. Halkın böyle akşamlara da ihtiyacı var. Halkın turizm haftasında gösterdiği ilgiye, sanatçılarımıza ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda 'Kardeşlik' Korosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement