Batmanda "Kayıp Film" Günleri Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Batmanda "Kayıp Film" Günleri Start Aldı

Batmanda "Kayıp Film" Günleri Start Aldı

Batman Belediyesinin organize ettiği "Kayıp Film" etkinliği fotoğraf sergisi ile açıldı.

20.05.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayıp film günleri başladı

Batman Belediyesi'nin hazırladığı ve İnsan Hakları Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Mezopotamya Sinemasının katkılarıyla düzenlenen film günleri Yılmaz Güney Sineması yanında açılan fotoğraf sergisi ile başladı.

Batman Belediyesi'nin hazırladığı ve İnsan Hakları Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Mezopotamya Sinemasının katkılarıyla düzenlenen film günleri Yılmaz Güney Sineması yanında açılan 'İçerden dışarı-Dışardan içeri Fotoğraf Köprüsü' adlı fotoğraf sergisi ile başladı.

Sergiye, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş ve Aziz Aksin, Belediye Meclis Üyeleri, HDP Batman İl Yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.

"HER TUTSAK BİR FOTOĞRAFA OKUMA YAPTI"

İçerideki insanların unutulmaması gerektiğini söyleyen proje sorumlularından Adil Okay,

"Çok zor bir projeye imza attık. Bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Türkiye'nin 26 hapishanesinde 55 politik mahpusa ulaştık ve onlara Türkiye'de ki 55 fotoğrafçının fotoğraflarını yolladık. Her tutsak bir fotoğrafa okuma yaptı. Biz bu projeye Haziran ayında başladık. Haziran ayından sonra ise Türkiye'de bir savaş başladı ve bu savaş konsepti hapishanelere de yansıdı. Bu durum bizim projenin aksamasına sebep oldu. Arka arkaya yaşanan Suruç, Ankara, Diyarbakır, İstanbul katliamları hem bizi üzdü hem de bu durum hapishanelerde bazı sorunları ortaya çıkardı. Bu zor sürece rağmen projemizi gerçekleştirerek bu sergiyi açtık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda 'Kayıp Film' Günleri Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement