Batman'da Kayıp Yakınlarının Eylemi - Son Dakika
Yerel

Batman'da Kayıp Yakınlarının Eylemi

Batman\'da Kayıp Yakınlarının Eylemi

İHD ve kayıp yakınları, Batmanda gerçekleştirdikleri eylem ile kayıpların bulunması ve faillerin yargılanmasını istedi.

13.04.2015 07:55  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan hakları savunucuları ile kayıp yakınlarının "kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlenen eylem ve basın açıklaması bu hafta da düzenlendi.

Gülistan Caddesinde düzenlenene etkinlikte, kayıp yakınları, kaybolanların resimlerini taşırken, İHD yöneticileri, kayıplarla ilgili eylem ve etkinliklerin 1995 yılından beri sürdüğünü belirtti.

322. kez düzenlenen eylemde söz alan ,İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, "Unutulmasın ki; "faili meçhul" ile işlenen cinayetler ve zorla kaybedilen insanlar da unutulacaklardır" dedi. Bağatır "Zorla kaybettirilme ve "faili meçhul" cinayetlerle insan katledilme durumlarında fail ve azmettirenlerden hukuk mercileri önünde hesap sorulamaması ya da hesap sorulmak istenmesi bu ülkenin toplum ve hukuk tarihinde kara bir leke olarak yer almış ve yer almaya devam etmektedir. İdari ve Yargı makamlarında oturan yetkililer bu hukuk ayıbını omuzlarında taşıdıkları sürece İnsan hakları savunucuları olarak bu insanlık ayıbı yüzlerine haykırmak da daima görevimiz olacaktır. Olayların failleri ve sorumluları yargı mercileri önünde kendilerinden hesap sorulmadan mevcut hukuki düzenlemeler dahilinde zamanaşımıyla kurtulacaklarını düşünmeye devam etsinler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Kayıp Yakınlarının Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement