Batman'da Kutlu Doğum Konseri - Son Dakika
Yerel

Batman'da Kutlu Doğum Konseri

Batman\'da Kutlu Doğum Konseri

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca 'Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor' konulu Gençlik Şöleni ve Konser programı düzenlendi.

24.04.2015 07:53  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa organize ettikleri 'Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor' konulu Gençlik Şöleni ve Konser programı düzenlendi.

Kapalı Spor salonunda sanatçı Mustafa Demirci'nin yer aldığı Gençlik Şöleni ve Konser programına Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Bayram Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanı Seyit Kuş, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Çöl, bazı kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar'ın sunumuyla gerçekleştirilen program Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Gençlik Spor İl Müdürü Halil Çöl kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Çöl'ün selamlama konuşmasının ardından İl Müftüsü Hasan Çağlar, günün anlam ve önemine değindi. Müslümanları coşturan ilahiler ve ruha gıda dini müziklerin dindeki yerine değinen İl Müftüsü Çağlar, "Peygamber Efendimiz için sayısız etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde Peygamberimizin çeşitli yönleriyle büyüklüğü örnekliği anlatılmaya çalışılmaktadır. Bir yandan Peygamberimizin evrensel mesajları camilerde, camilerin dışında açık veya kapalı mekânlarda anlatılırken, diğer yandan Müslümanları coşturan ilahiler ve ruha gıda dini müziklerle kardeşlerimizi coşturmaktadır. Peygamberimizin zamanında da ilahiler ve kasideler okunmuştur. Hassan Bin Sabit gibi şairler, Peygamberimiz (sav) huzurunda, O'nun peygamberliğiyle ve büyüklüğüyle ilgili kasideler naatlar söylemiştir. Bu kültürümüzde de var olan bir husustur" dedi.

Program, Gazi İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Grup Ebrar'ın seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Grup Ebrar'ın seslendirdikleri ilahiler ilgiyle dinlenirken en dikkat çekici olan ise gurubun rap tarzında bir ilahinin seslendirmesi oldu.

Grup Ebrar'dan sonra ise Sanatçı Mustafa Demirci ve sazende ekibinin gönüllere hitap eden nağmeleri ile katılımcıların duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.

Coşkulu geçen etkinlik hayranlarının Sanatçı Mustafa Demirci fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Kutlu Doğum Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • musa: Müftü , onceki yil “kutlu doğum etkinligi“ adina topladıklari ile Şehir stadindaki programda peygambere degil amiri olan D.I.Baskanina “kutlu övgülerde“ sınırı asinca salon boşalmisti. Iyisimi Batman Müftüsü de D.Bakirdaki eski meslektasi gibi siyasetegirsin. 0 0 Yanıtla

Advertisement