Batman'da Seçim Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Batman'da Seçim Tartışmaları

Batman\'da Seçim Tartışmaları

Güvenlik gerekçesiyle Batman'da 12 Mahallede oy kullanılmaması yönündeki karar, tartışmalara yol açtı.

28.09.2015 10:47  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman İl Seçim Kurulu, "güvenlik" gerekçesiyle merkeze bağlı 12 mahalledeki sandıkları başka yerlere taşımak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

İl Seçim Kurulu, HDP'nin yüzde 74 oy aldığı kentte merkeze bağlı Petrol, Seyitler, Güneykent, Huzur, Yeşiltepe, 19 Mayıs, Çay, Cudi, Bayındırlık, Körük, Hilal ve Petrolkent Mahallelerinden güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması için YSK'ya başvuru yaptı.

Sandıkların taşınmak istediği 12 mahallede yaklaşık 50 bin seçmen bulunuyor.

SEÇMENLER UZAK MAHALLELERDE OY KULLANACAK

Oy kullanılmayacak mahallelerin Memur-Sen TOKİ, Gültepe, Çamlıtepe gibi mahallelerde oy kullanacak olması seçmenlerin tepkisine neden oldu.

Mahalle muhtarları, kararın siyasi olduğunu ve kesinlikle seçim güvenliği ile ilgili olmadığını belirterek, kararın yeniden gözden geçirilmesini istediler.

"BAŞARISIZLIĞA KILIF UYDURULUYOR"

19 Mayıs Mahallesi muhtarı Mehmet Kolaldıran, 3 dönem muhtarlık yaptığı mahallesinde hiçbir seçimde güvenlik sorunu, sandıkta hile veya başka olumsuz durumla karşılaşmadıklarını belirterek "Durumun siyasi olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybetme kaygısı ile verilen bir karar olduğunu düşünüyorum. Mahallemizdeki 6 sandık TPAO. Bölge Müdürlüğü Site mahallesi ve 6 sandığımız da Beşevler'deki Petrolofisi ilkokuluna taşındı. 4.100 seçmenimizin tümü bu uygulamadan rahatsız oldu" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Seçim Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement