Batmanda Tiyatro Günleri - Son Dakika
Yerel

Batmanda Tiyatro Günleri

Batmanda Tiyatro Günleri

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Tiyatro Festivali için hazırlıklar başladı.

27.04.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro festival programı belli oldu

Batman Belediyesi tarafından organize edilen programla "Direnen bir özle toplumsal tiyatroya" şiarıyla 7. kez tiyatro festivali düzenliyor.

Çok sayıda oyun festival kapsamında sokakta, köyde, sahnede halkla buluşacak. Belediye Konferans salonunda bir basın açıklaması ile tiyatro festivalinin 28 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında başlayacağını kamuoyuna duyuran Belediye, bu sene yedincisi düzenlenecek olan festivali Sur, Cizre, İdil ve Silopi'de yaşamını yitirenlere adadı.

Belediye Toplantı Salonu'nda festivale ilişkin yapılan toplantıya Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar ile Başkan Yardımcısı Semra Güneş katıldı. Bu yıl ki festivalin "direnen bir özle toplumsal tiyatroya" şiarıyla gerçekleştirilerek, Cizre, İdil ve Silopi'de yaşamını yitirenlere adanacağını söyleyen Eş Başkan Vekili Kaytar "Bu yüzden sınırların parçaladığı coğrafyamızda engelleri çoğaltıp buluşmamızı engellemeye çalışıyorlar. Dört parçadan grupların Batman'da buluşmasını istedik ama olmadı. Festivalimize Güney Kürdistan'dan ve Rojava'dan katılımı engelleyerek sahnede birleşmemizi istemediler" dedi.

Festivalde 12 yetişkin, 3 çocuk oyunu, 2 sokak gösterisi ve 1 kısa oyunla seyirci karşısına çıkılacağını söyleyen Kaytar "Festivalimiz, 1 Mayıs'a denk geliyor. 2 Mayıs'ta Cizre'deki çocuklara gösteriler yapacağız. Sahne ve köylerde halkla buluşacağız. Söyleşiler yaparak Kürt Tiyatrosunu tartışacağız" dedi. Kaytar, Perşembe günü saat 15.00'de Mizgin Kültür Merkezi önünden Atatürk Parkına yürüyüş düzenleyerek Gülseven Medar'ın konseri, sokak ve mim gösterisiyle Tiyatro Festivalinin startının verileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Tiyatro Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement