Batmanda Uçuş Sayısının Az Olması Tepki Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Batmanda Uçuş Sayısının Az Olması Tepki Çekiyor

Batmanda Uçuş Sayısının Az Olması Tepki Çekiyor

Batmanda uçak sefer sayısının az olması ve bazı seferlerin Diyarbakır üzerinden yapılması seyahat acenteleri ve vatandaşların tepkilerine neden oldu.

28.06.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyahat acenteleri "Batmana haksızlık yapılıyor"

Batmandaki seyahat acenteleri, uçak seferlerinin çoğunun Diyarbakır'dan yapılmasına tepki gösterdiler.

Sadece Ankara ve İstanbul seferlerinin yapılması, bayram ve özel günlerde ek seferlerin düzenlenmemesi ve diğer özel firmaların Batmana gelmemesi nedeniyle her gün yüzlerce kişi uçak yolculuğu için Diyarbakır'a gidip geliyor.

Seyahat acente firması işletmecisi Ahmet Akman, bu konuda il yöneticileri ve milletvekillerine büyük iş düştüğünü söyledi.

Akman, "Diyarbakır'a yönlendirilen yolcular yüzünden mağdur olduk. Zamanında bakanımız Mehmet Şimşek, teşvik amacıyla özel firmalara "doğuda bazı kritik şehirlere yolculuk başlatın biz de size dış hatlar imkanını açalım" demişti. Şu anda sadece İstanbul ve Ankara'ya uçak var. Daha önce İzmir ve Antalya'ya uçuş imkanı vardı ama o da Diyarbakır'a kaydırıldı. Bu durum bizi gerçekten mağdur etti. İşlerimiz yüzde 50 düştü. Bence bu işin takipçisi olamadık ve milletvekillerimiz bu konuda yetersiz kaldıklarının kanısındayız. Tekrar bu uçuşların Diyarbakır değil de Batmandan yapılmasını temenni ediyoruz. Bölgedeki kaos ve olumsuzluklar adeta acentelere ve bilhassa turizme darbe vurdu" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Uçuş Sayısının Az Olması Tepki Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement