Battalgazi Belediyesi Artık Kendi Asfaltını Üretecek - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Belediyesi Artık Kendi Asfaltını Üretecek

Battalgazi Belediyesi Artık Kendi Asfaltını Üretecek

Malatya’nın Büyükşehir olması ile birlikte 2 büyük metropol ilçeden biri olan Battalgazi Belediyesinde önemli projeler bir bir hayata geçiriliyor.

22.03.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Büyükşehir olması ile birlikte 2 büyük metropol ilçeden biri olan Battalgazi Belediyesinde önemli projeler bir bir hayata geçiriliyor. Alt yapıya büyük önemin verildiği Battalgazi Belediyes'nde yapımı tamamlanan asfalt üretim tesisi ile birlikte artık yollar belediyenin kendi ürettiği asfalt ile yapılacak.

Battalgazi Belediyesi tarafından Bulgurlu Mahallesi Bağdat Yolu (Karaköy yolu) 1.Kilometresinde yapımı tamamlanan asfalt üretim tesisi açılış için gün sayıyor. Saatte 200 ton asfalt üretim kapasitesi ile devasa bir proje olan tesis, kendi elektriğini de kurulacak güneş panelleri ile kendisi üretecek. İnşaat aşamasında yaklaşık 20 bin kamyon hafriyatın çıkarıldığı tesiste artık son rötuşlar yapılıyor.

Yeni asfalt üretim tesisinde Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş ve Belediye Meclis Üyesi Zafer Kurçuval ile birlikte incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tesisin kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını söyledi. Asfalt üretim tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte Battalgazi'deki cadde ve sokaklara artık kendi ürettikleri asfaltın serileceğini ifade eden Gürkan, tesisin maliyetinin ise yaklaşık 10 milyon TL olduğunu belirtti. Güneş enerjisi panellerinin de faaliyete geçmesi ile tesisin elektriğini kendi üreteceğini belirten Gürkan, dağlık bir alanda yaklaşık 20 bin kamyon hafriyatın çıkarılarak tesisin yapıldığını söyledi. Asfalt üretim tesisinin Battalgazi ve Malatya'ya hayırlı olmasını temenni eden Gürkan "Bir tesisi yaparken ya da bir makine alınırken özellikle yedek parça ve servis noktasında yeterliliğinin mutlaka düşünülmesi gerekiyor. Çünkü yedek parça ve servis güvencesinde bir problem oluşması durumunda bu soruna seri olarak müdahale edilmesinin bizler açısında oldukça önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi Belediyesi Artık Kendi Asfaltını Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement