Battalgazi'de Asfalt Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Battalgazi'de Asfalt Çalışmaları Başladı

Battalgazi\'de Asfalt Çalışmaları Başladı

Battalgazi Belediyesi, baharla birlikte asfalt çalışmalarına başladı.

27.03.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediyesi, baharla birlikte asfalt çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Niyazi Mahallesi'nde bulunan 220 metrelik Karakaş Sokağı'nda sıcak asfaltlama yapıldı.

2016 yılında kaliteli ve verimli asfalt çalışması yapmak için Asfalt Plent Tesisi'ni hizmete sunan Battalgazi Belediyesi, 2016 yılı asfalt sezonu ile birlikte kendi asfaltını üretmeye başladı. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi Asfalt Plent Tesisi'nde üretilen asfaltla ilk sıcak asfalt çalışması, Niyazi Mahallesi Karakaş Sokağı'nda gerçekleştirildi. 220 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki sokağa çift taraflı yaklaşık 3 metre genişliğinde, içerisinde engelli yön taşlarının da kullanıldığı bazalt kaplamalı kaldırım yapıldı. Araçların park etmesi amacıyla kilit taşı ile döşenen cebin bırakıldığı sokakta, gidiş gelişli olacak şekilde bisiklet yolu da yapıldı.

Saatte yaklaşık 200 ton asfalt üretiminin yapıldığı Battalgazi Belediyesi Asfalt Plent Tesisi'nde üretilen asfaltla Karakaş Sokağı'nda yapılan sıcak asfalt çalışmalarını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yerinde inceledi. Çalışmaları inceleyen Gürkan, Battalgazi Belediyesi'nin artık kendi asfaltını üretmeye başladığını belirtti. Gürkan, "Önemli bir başlangıç. Bizi heyecanlandıran, ekibimizi heyecanlandıran bir başlangıç. Battalgazi Belediyesi asfalt tesislerinde üretilen asfaltla öğretmenevi ile AVM arasındaki yolun yapımı gerçekleştirildi. Bu anlamda biz belediye ve ekip olarak bir heyecan içerisindeyiz. Netice itibari ile ilk üretilen asfaltın burada kullanılması ve bundan sonra da bütün araç gereç, tesisat ve kendi personelimizle bu işlerin yürütülmesi hakikaten bir milattır Battalgazi açısından. Bundan sonraki süreçte de Malatya'mız çağdaş, modern yapıda, pırıl pırıl yolları olan, tertemiz caddeleri, sokakları olan ve kent estetiği ile kent mobilyalarıyla bezenmiş olacak. Yaşanılabilir ve yaşayan insanların kendisine o şehrin sakini olgusundan çok, o şehrin sahibi olgusu içerisinde hisseden bir şehir profili düşünüyoruz. İnşallah bu süreç içerisinde, bunların hepsini gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi'de Asfalt Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement