Battalgazi Surları Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Surları Restore Ediliyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki tarihi surların restorasyonu için temel atma töreni düzenlendi.

29.04.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki tarihi surların restorasyonu için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, illerin sanayisiyle, tarımıyla, kültür ve turizmiyle canlandırılması gerektiğini söyledi.

Malatya'da olan eserlerin onarılması, meydana çıkarılması, restore edilmesi konusunda Kültür Turizm Bakanlığının başta olmak üzere yetkililerin ellerinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Kamçı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da geçmişine sahip çıkmayan bir neslin geleceğine sahip çıkmayacağı düşüncesiyle ilçedeki tarihi mirasa sahip çıktıklarını kaydetti.

Fırat Kalkınma Ajansı Sekreteri Mesut Öztop, ajanslarının 2014 yılı Güçlü Altyapı ve Güçlü Ekonomi mali programlarından desteklenen yaklaşık 20 proje bulunduğunu, Battalgazi surlarının restorasyonunun da bu projelerden biri olduğunu ifade etti. Öztop, surların belirli bir bölümünde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmasında, namazgah, Kanlı Kümbet, Emir Ömer Mescidi gibi çeşitli yapıların peyzajı ve çevre düzenlemesinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından restorasyon çalışmaları kapsamında surların temeline harç konuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Battalgazi Surları Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement