Batur'dan Demokrasi Mesajları - Son Dakika
Güncel

Batur'dan Demokrasi Mesajları

Narlıdere Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve Atatürk vardı.

02.08.2016 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere'nin demokrasinin beşiği olduğunu hatırlatarak, "Burada herhangi askeri bir faaliyet gerçekleştiremediler. Narlıdere halkının sokağa dökülmesi çok önemli bir etkendi. Narlıdere, demokrasinin beşiği olan bir ilçe. Narlıdere halkı ile gurur duyuyoruz" dedi.

Narlıdere Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılışında 15 Temmuz'da hayatını kaybeden demokrasi şehitleri ve geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Abdül Batur, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimini değerlendirdi. Batur, Narlıdereli'nin bu darbe girişiminde iyi bir sınav verdiğini belirtti. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Başkan Batur, "Bu ülke, bunun gibi bir sürü badireyi atlatmış. Darbelerle anılan, insan haklarının yok sayılmadığı, demokrasinin işlediği bir ülke haline gelmesi en büyük dileğimiz. Ülke olarak Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha hatırladık. Yazar Ahmet Hakan'ın 'Sen ne büyükmüşsün ey büyük Atatürk' başlıklı yazısı da bunun en güzel örneğidir" diyerek sözkonusu köşe yazısını meclis üyelerine okudu.

İzmir genelinde darbecilerin planının tutmadığını ifade eden Başkan Batur, "Narlıdere, Ege Ordu komutanlığı ve İstihkam eğitim merkezinin bulunduğu bir ilçemiz. Burada herhangi askeri bir faaliyet gerçekleştiremediler. Narlıdere halkının sokağa dökülmesi çok önemli bir etkendi. Narlıdere, demokrasinin beşiği olan bir ilçe. Narlıdere halkı ile gurur duyuyoruz. Bütün siyasi partiler, darbeye karşı ortak tavrını sergiledi" dedi.

KULAKLARA KÜPE OLSUN

Narlıdere'de 15 Temmuzda yaşanan müezzin saldırısını da kınayan Başkan Batur sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Darbe girişimi sırasında maalesef Kutlu Yalvaç camisinde müezzin arkadaşımız görevini yerine getirirken saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. İlçe başkanımızla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Hükümet ve muhalefet birbirinden uzaklaşarak siyaset yaparken bazıları da devletin içini boşaltmış, devleti çökertmiş. Herkes birbirini dinlemek, birbiriyle masaya oturmak zorunda. Umarım bu darbe girişimi kulaklara küpe olmuştur. Bazı şeyleri birlikte çözme mecburiyetinde olduğumuzu öğrenmiş olduk"

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN ADI NARLIDERE'DE YAŞAYACAK

Toplantıda, meclis üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adının Narlıdere'deki bir alana verilmesi önerisinde bulundu. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise öneriyi, "İsmin verileceği alan büyük bir alan, yakışacak bir alan olsun. Bununla ilgili çalışma yapalım" diyerek yanıtladı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batur'dan Demokrasi Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement