Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Açıklaması

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Açıklaması

Kalelerin bulundukları şehirlerin tanıtımına ve ekonomisine katkıları ile Bayburt Kalesinin her yönüyle tartışılacağı Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye konferans salonunda başladı.

27.05.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalelerin bulundukları şehirlerin tanıtımına ve ekonomisine katkıları ile Bayburt Kalesinin her yönüyle tartışılacağı Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye konferans salonunda başladı.

Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve kurum müdürlerinin katıldığı kongrenin açılışı saygı duruşu ve istiklal marşı ile gerçekleşti. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Programın bu bölümünde kürsüye çıkan Belediye Başkanı Mete Memiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz inanıyoruz ki, Bayburt Kalesi kendisine ait olan kıymeti ne kadar bulursa, taşıdığı değer bizler tarafından ne kadar bilinirse, Bayburt'umuz o kadar yukarıya çıkacaktır. Kale sadece o şehirde yaşayan insanları muhafaza etmek adına yapılmış kalın duvarlardan ibaret sayılmamalıdır. Kale o şehrin hafızasıdır. Kimlerin yaşadığını hangi medeniyetlerin orada bulunduğunu ve bu medeniyetlerin ortaya neler koyduğunu bize en güzel şekliyle en doğru şekliyle yine kaleler anlatır."

"Bu anlamda kıymetini bilmek zorunda olduğumuz kalemizi hem bizlere, hem şehrimize, hem de Türkiye'mize belki de dünyaya tanıtılması noktasında düzenlenen bu toplantının fikri mimarı olan BAYPROJE'ye teşekkür ediyorum. Yine Bayburt Üniversitesi Rektörümüz Selçuk Coşkun Bey'e Bayburt'la ilgili çalışmalarından dolayı ve kalemizin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Diğer sivil toplum örgütlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve burada bir şeyin altını çizmek istiyorum; Bayburt tüm unsurlarıyla birlikte büyüyecektir ve birlikte birçok şeyi başaracaktır. Yani biz bir araya gelemeyiz, biz bir araya geldiğimiz zaman anlaşamayız kanaatini ortadan kaldırmak zorundayız. Bayburtlu bir araya gelir ve başarır. Burada sivil toplum örgütlerinin, belediyenin ve üniversitenin bir araya gelmesi inşallah son olmayacak. Biz şunu düşünürüz; Büyük olsun şehrimizin olsun. Yapılsın şehrimize ait olsun."

"Bayburt Kalesi Bayburt'umuzun turizmini geliştirme noktasında, Çoruh Nehri ile birlikte düşünülüp birleştirildiği zaman Bayburt'un ekonomisini de canlandıracaktır. Turizmini de geliştirecektir ve Bayburt'un hafızasını bütün Türkiye'ye tanıtacaktır. Bayburt vilayet oluyorken ne stratejik önemi, ne nüfusça kalabalık olması nede ekonomisinin çok büyük olmasından dolayı vilayet olmuştur. Ben inanıyorum ki, Bayburt'umuzu vilayet yapan özellik tarihte taşıdığı şehir kültürüdür. Bu anlamda bu şehirlilik kültürüne yeniden sahip olma adına birlikteliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza edip Bayburt'umuzu ileri doğru taşımalıyız."

"Bayburt bugün siyasi tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Bizleri aydınlatacak olan hocalarımızdan isteğim şudur. Kale ile ilgili yapılabilecekler ne ise somut olarak bizlere söylenirse biz bunların hayata geçmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunacağımızı açık yüreklilikle ifade ediyorum." - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement