Bayburt Maliye Bakanı Ağbal Eşkıya Belediyenin İçine Girmiş, Yönetiyor - Son Dakika
Güncel

Bayburt Maliye Bakanı Ağbal Eşkıya Belediyenin İçine Girmiş, Yönetiyor

Bayburt Maliye Bakanı Ağbal Eşkıya Belediyenin İçine Girmiş, Yönetiyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 28 belediyeye kayyum ataması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

12.09.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 28 belediyeye kayyum ataması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. HDP'li belediyelerin açık bir biçimde terörizme finansman sağladıklarını ifade eden Bakan Ağbal, "Eşkıya belediyenin içine girmiş, yönetiyor. Ne yapacak devlet buna? Selam mı duracak? Kimse kusura bakmasın" dedi.

Bayburt Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Şeyhhayran Mahalle Odası'nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşlarla bayramlaştı, sohbet etti. Burada konuşan ve ülkedeki terör olaylarına değinerek PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün ülkenin geleceğine kastettiğini ifade eden Bakan Ağbal, terör örgütlerinin korkması gerektiğini belirterek milletin gücünün bu örgütleri alt edeceğini kaydetti. 28 belediyeye kayyum atamasını değerlendiren Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"HDP'li belediyeler açık bir biçimde terörizmin finansmanı işini yapıyor. Bu milletin paraları ve kaynakları her belediyede olduğu gibi onlara da aktarılıyor. Bu belediyeler ve yöneticileri, kendilerine aktarılan bu kaynakları doğrudan veya bir takım hilelerle dolaylı olarak terör örgütüne ve yandaşlarına aktarıyor. Terör örgütünün finansmanını bunlar sağlıyor. Belediyelerdeki bu yöneticilerin kaynakları terör örgütüne veya mensuplarına nasıl aktardıklarına ilişkin kapsamlı çalışma ve değerlendirmeler yapılıyor. Şu ortaya çıkıyor ki bunlar göstere göstere bu milletin kaynaklarını terör örgütüne aktarıyorlar. Normalde bir belediye ne yapar? Halka hizmet götürmesi lazım. Bunlar ne yapıyor? Gelen parayı hiçbir şekilde halka hizmet olarak aktarmadan dolambaçlı yollar bularak hilelere başvurmak suretiyle bunlara aktarıyor. Adeta belediyenin kendisi terör yuvası haline gelmiş. Bir belediye başkanı o belediyedeki bir işçiye hesap veriyor. Niye? O işçi o belediye içerisinde terör örgütünün üst yöneticisi. Devletin böyle bir yuvalanma ve yapılanmaya müsaade etmesi mümkün mü? Eşkıya belediyenin içine girmiş, yönetiyor. Ne yapacak devlet buna? Selam mı duracak? Kimse kusura bakmasın. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve milletin kaynaklarını teröristlere aktaranlara ve belediyeleri terör yuvarı haline getirenlere asla meydanı bırakmayacağız."

"TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ LAZIM"

28 belediyeye kayyum ataması sonrasında birilerinin demokrasi ve hukuk devletinden bahsetmeye başlayacağını ifade eden Bakan Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl oluyor da vatandaşın oyları ile seçilen bir belediye yönetimi kaynaklarını teröristlere aktarıyor? İnşallah bunlar hukuk önünde ayrıca hesap verecek. Ama hükümet olarak bu terör yapılanmasının belediyede devam etmesine asla müsaade edemeyiz. Hükümetimiz tarafından gereği yapıldı. Önümüzdeki günlerde ister legal görünümlü terör yapılanmaları olsun, ister illegal görünümlü terör yapılanmalarına destek verenler olsun, bunların hepsinin üzerine tek tek gidilecek. Kim teröre destek oluyorsa, kim terörün finansmanına destek oluyorsa, kim teröriste para veriyorsa, kim kaynak aktarıyorsa, kim teröriste kul köle oluyorsa devletin bütün gücü onların üzerinde olacak. Hukuk devletinin sağladığı bütün imkanlarla bunlarla mücadele edeceğiz. Herkes şunu bilsin. 'Ben terörizme finansman sağlıyorum ama acaba devlet beni görmez mi?' Hepsi tek tek tespit edilecek ve tespit edilenler var. Hepsinin üzerine tek tek gidilecek. Terörle mücadele çok kapsamlı, çok boyutlu bir mücadeledir. Tek başına silahlı mücadele yetmez. Bunun finans kaynaklarının süratle kurutulması lazım. Terörizmin finansmanının önlenmesi lazım. Hükümet olarak gereken mücadeleyi yapıyoruz."

"KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN PKK PROBLEMİ VAR"

Türkiye'nin Kürt problemi olmadığını, Kürt vatandaşlarının PKK problemi olduğunu ifade eden Bakan Ağbal, "Bu topraklarda yaşayan, bu bayrak altında bin yıldır yaşayan bütün kardeşlerimiz bizim nezdimizde hep aynıdır. Bir ve beraberdir, kimse bizi bölemez. Ne olursa olsun adı Türk, Kürt, Laz, Çerkez olmuş. Hepsi tek Türk milletidir. Biz onun için milletimize nerede hizmet gerekiyorsa orada hizmeti götüreceğiz" dedi.

KONUŞMASI SIRASINDA VAN SALDIRISI NOTU GELDİ

Konuşması sırasında önüne Van'da gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin bilgi notu gelen Bakan Ağbal, ilk bilgiye göre 19 yaralı olduğunu belirterek, "Bu terör örgütleri sanıyor ki bu saldırılarla Türkiye'yi yıldıracaklar. Asla yılmayacağız ve pes etmeyeceğiz. Bunlar bir yapıyorsa biz on yapacağız. Üzerlerine gideceğiz. İnlerinde bunları kahrı perişan edeceğiz. Yeter ki millet olarak bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. Birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirelim" diye konuştu.

"VERGİ İNCELEME SÜRESİ 5 YILDAN 3 YILA İNDİRİLECEK"

Maliye Bakanlığı olarak yaptıkları yasal düzenlemeleri de anlatan Bakan Ağbal, özel sektörün maliyeden çekindiğini ve korktuğunu belirterek şunları söyledi:

"Şu çekingenliği ve korkuları ortadan kaldıralım. Biz vatandaşımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Vatandaşımız dişi ve tırnağı ile ekmek kazanmaya çalışıyor. Kendisine ve başkasına da iş sağlıyor. Maliye Bakanlığı olarak iş alemine çok daha ılımlı yaklaşmamız ve güvenmemiz lazım. Mükellefin hakkı her şeyin üzerindedir. Her mükellefin beyanı doğrudur. Hata yapmış olabilir. Hatayı herkes yapar. O zaman Maliye Bakanlığı olarak bu kardeşlerimize doğruyu anlatmamız lazım. Yakın bir zamanda 5 yıl olan vergi inceleme süresini 3 yıla indireceğiz. Böylelikle vatandaşlarımız sadece geçmiş 3 yıla ilişkin bir inceleme ile muhatap olacaklar. Böylelikle mükellef ve idarede yakın bir zamanda vergi konularına bakacak. Mükellefimiz borcunu ödeyemediği zaman maliye olarak hesaplarına haciz koyuyoruz. Vatandaşımızın zor gününde elinden tutmamız lazım. Onun için yeni bir yasal düzenleme yapmayı planlıyoruz. Bir vatandaş iyi gününde vergilerini zamanında ödemiş, hiç aksattığı bir vergi yok. Vergi denetimi yapılmış, geçmişe dönük bir sıkıntısı yoksa onlara kalıcı bir şekilde yeniden yapılandırma imkanı getireceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayburt Maliye Bakanı Ağbal Eşkıya Belediyenin İçine Girmiş, Yönetiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı
    12:57 Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı

    Aksaray'da cezaevi firarisi olan ve 'Kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından aranan ve hakkında 25 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı
    12:55 Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı

    Türkiye'den Gazze'ye uğurlanan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

  • Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:54 Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liç kayması faciasında kimyasal içeren toprağın altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı. Faciada toprak altında kalan diğer 7 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.


Advertisement