Bayburt Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkaracağız - Son Dakika
Güncel

Bayburt Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkaracağız

Bayburt Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye\'nin Gündeminden Çıkaracağız

Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağızBayburt Valiliği'ni ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracaklarını söyledi.

18.06.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız

Bayburt Valiliği'ni ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracaklarını söyledi. Taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Ağbal, "Geçişle ilgili koşulları belirlerken bir genel koşul yazıyorsunuz, o yazdığınız koşul başka bir kurumdaki personel açısından uygulanabilir değil. Dolayısıyla bütün bu kurumlardaki farklılıkları masaya yatırıp bunları birleştirecek bir çözüm üretmeye çalışıyoruzö dedi.

"TERÖRÜ TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan Bayburt Valiliği'ne atanan İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Ağbal, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracakları belirterek, 'Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize Allah yardım etsin. Allah onları her türlü kötülüklerden korusun. Bu uğurda şehit olanların mekanı cennet olsun. Onların bu milletin nezdinde yeri bambaşka. İnşallah çok yakın bir zamanda terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Duamız müşterek. Milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine daha fazla hizmet edeceğiz ve Türkiye'yi daha iyi noktalara getireceğizö diye konuştu.

TAŞERONLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Ağbal, bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine şunları söyledi:

'Taşeronlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kapsamlı bir düzenleme. Çok farklı sektörlerde istihdam edilen çalışanlar mevcut. Her kurumun farklı öncelikleri ve farklı beklentileri var. Bu düzenleme, aynı zamanda kamuda yeni bir istihdam modelinin de getirilmesine vesile oluyor. Dolayısıyla burada zaman zaman gündeme geliyor ama bu çalışmanın hakikaten ne kadar kapsamlı olduğunu bilenlerden biriyim. Bu nedenle çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında zaten konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız.ö

'BİR ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Konu hakkında Bakanlar Kurulu'nda sunum yapıldığını kaydeden Ağbal, 'Sunum sonrasında çalışmanın daha da detaylandırılması ve bazı konular açısından ilave çalışmalar yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Arkadaşlarımız birçok bakanlıkta teknik düzeyde çalışmalar yürütüyor. Çünkü kolay değil. Çok sayıda insanı kamuda istihdam etme imkanı getireceğiz. Biu çalışmayı yaparken gördük ki o kadar basit değil, karmaşık. Çok farklı türde sözleşmeler var. Her sözleşmenin kendisine göre farklı detayları var. Geçişle ilgili koşulları belirlerken bir genel koşul yazıyorsunuz, o yazdığınız koşul başka bir kurumdaki personel açısından uygulanabilir değil. Dolayısıyla bütün bu kurumlardaki farklılıkları masaya yatırıp bunları birleştirecek bir çözüm üretmeye çalışıyoruzö diyerek açıklamasını noktaladı.

Bakan Ağbal, daha sonra da esnaf ziyaretlerinde bulundu, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayburt Maliye Bakanı Ağbal: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkaracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement