Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Ölü Bulunması - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Ölü Bulunması

Olaya ilişkin tutuklanan şüpheli Bayram Ç'nin avukatı Dereli: "Bayram Ç'nin bu olayı işlemediğine inanıyoruz, gerçek katil ya da katillerin bir an önce bulunmasını ve masum bir gencin suçlamadan kurtulmasını istiyoruz" "Bayram Ç'nin hiçbir şahsi eşyasında maktule ait bir DNA profiline.

18.12.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfü Evci'nin, kaldığı apartta ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan üniversite öğrencisi Bayram Ç'nin avukatı Ali Haydar Dereli, müvekkilinin Evci'yi öldürmediğini savunarak, gerçek katil ya da katillerin bulunmasını istedi.

Dereli, Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir işhanında yer alan bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt Polis Okulunda görevli  3. sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'nin Bayburt'taki 712 No'lu apart odasında 14 Kasım 2014 tarihinde saat 04.00 sıralarında bıçaklanarak öldürülmesinin ardından müvekkili olan Bayburt Üniversitesi öğrencisi  Bayram Ç'nin "şüpheli" olarak tutuklandığını anımsattı.

Evci'nin, bir çok bıçak darbesi ile çıplak halde iken öldürüldüğünü, zanlı ya da zanlıların cinayeti çok profesyonelce işlediğini ve eldiven kullandığını anlatan Dereli, olayın yaşandığı apartın kapısında zorlama olmamasına ve odada boğuşma izi bulunmamasına dikkati çekti.

Dereli, Evci ile Bayram Ç. arasında aynı apartın değişik odalarında kalmalarının haricinde bağlantı olmadığını, karşılıklı selamlaşma dışında aralarında herhangi bir konuşma geçmediğini ve husumetli olmadıklarını savunarak, şöyle devam etti:

"Basına yansıyan kız arkadaş olayı tamamen yanlıştır. Bayram Ç'nin yakın zamanda özel bir kız arkadaşı olmayıp eski arkadaşı ile 4 ay önce ayrılmışlardır. Kız arkadaşı da zaten Giresun'da üniversite öğrencisi olup Bayburt'ta değildir. Bayram Ç, olay gecesi 00.43'te ışığını söndürerek uyumuş olup maktulün bu saatte sağ olduğu açıktır. Hatta maktulün gece 01.30'da diğer şüpheli Samet G. ile mesajlaştığı telefon kayıtlarından ortaya çıkmıştır. Nitekim, maktulün oda ışığı gece 04.33'e kadar yanık kalmıştır"

Müvekkilinin her arandığında gelip polise ifade verdiğini söyleyen Dereli,  "Dosyanın ilk şüphelisi ve Evci ile çok özel dostluğu olan, öldürüldüğü gece 01.00'lere kadar beraber olan, 01.30'da nedense tekrar 'iyi geceler' diye mesaj atma gereği duyan Samet G. ilk ifadesi alınmak istendiğinde susma hakkını kullanmıştır. Bu, yasal hak olmakla beraber genelde anlatacağı ifadeler net olmayan her şeyi öğrendikten sonra ifade vermek isteyen şüphelilerce kullanılır" dedi.

- Şüpheli Ç'nin odasında bulunan havluda Evci'ye ait kan izlerine rastlandı

Bayram Ç'nin avukatı Ali Haydar Dereli, müvekkili aleyhindeki tek delilin olaydan 6 gün sonra odasında bulunan ve üzerinde ölen Evci'ye ait kan izlerine rastlanan havlu olduğuna işaret ederek, Evci'nin ölümünün ertesi günü Ç'nin vizeleri bittiği için memleketine gittiğini ve 10 gün sonra Bayburt'a geldiğini anlattı.

Evci'nin ölümü sonrası müvekkilinin kaldığı apartın tüm odalarının 17 Kasım 2014'te resmi izinle aranmasına rağmen herhangi bir delil bulunamadığını ancak 2 gün sonra odadaki yeni aramada bulunmasının "manidar" olduğuna işaret eden Dereli,  "19 Kasım 2014'de Bayram Ç'nin odasındaki aramada, giriş kapısının karşısında ve adeta 'gelin beni görün' şeklinde koltuk üzerine serili havlu bulunmuştur. Müvekkilim 14 Kasım 2014'ten sonra odasına gelmemiştir" diye konuştu.

Dereli, suç delili havlunun Ç'nin odasına nasıl ve kim tarafından konulduğunun ortaya çıkartılması gerektiğine işaret ederek, "Bayram Ç'nin hiçbir şahsi eşyasında maktule ait bir DNA profiline rastlanılmamıştır. Evci'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve emniyet teşkilatına baş sağlığı diliyoruz. Bayram Ç'nin bu olayı işlemediğine inanıyoruz, gerçek katil ya da katillerin bir an önce bulunmasını ve masum bir gencin suçlamadan kurtulmasını istiyoruz" dedi.

Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfü Evci'nin, kaldığı apartta ölü bulunmasına ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, Bayburt Üniversitesi öğrencileri Bayram Ç, Erdem Ş, Bilal G. ve M.O.D ile Polis Meslek Yüksek Okulu'nda teknisyen olarak çalışan Samet G. gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden Bayram Ç, mahkemece "kuvvetli suç şüphesi ve eldeki delilleri karartma ihtimali" sebebiyle tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement