Bayburt'ta "Eğitimde Yapılandırmacı Yaklaşım" Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta "Eğitimde Yapılandırmacı Yaklaşım" Semineri Düzenlendi

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tozlu: "Eğitimde bizi başarılı kılacak esas unsur sevgidir"

05.03.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta "Eğitimde Yapılandırmacı Yaklaşım" konulu seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayburt Üniversitesi işbirliğiyle Bayburt Üniversitesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ile öğretmenler katıldı.

Programda konuşan Tozlu, eğitimde başarıya ulaşmak için sevgi dışında hiçbir metodun tam ve doğru olmadığını söyledi.

Tozlu, eğitimciler olarak amaçlarının verdikleri eğitimi en güzel şekilde saptırmadan, bulanıklaştırmadan, kargaşaya varmadan vermek olduğunu belirterek, "Bize emanet edilen insanları nasıl güzel insan yaparız, meselemiz bu. Bunun için batıda zaman zaman incelemeler yapılıyor, bazı metotlar popüler kılınıyor, biz de onlara sarılıyoruz" dedi.

Eğitimde son yıllarda popüler olan ve benimsenen metodun yapılandırmacı eğitim olduğunu anımsatan Tozlu, şunları kaydetti:

"Her ne olursa olsun ondan da istifade etmek zorundayız. Öyle sanıyorum ki kafamıza birer pencere açılır. Aslında eğitimde hiçbir metot tam ve doğru metot değildir. Eğitimde bizi başarılı kılacak esas unsur sevgidir. İnsanımızı seveceğiz, talebemizi seveceğiz, vatanımızı-milletimizi seveceğiz, işimizi seveceğiz. Biz insan olarak evvela kendimizden mesulüz, sonra yapıp ettiklerimizden mesulüz, sonra bize emanet edilen neyse öğrencidir, eşyadır, ondan mesulüz. Biz kendimizi mesul kılmadığımız sürece insan olamayız. Öğretmenliği hakkıyla, güzelliğiyle yapan öğretmen en güzel insandır. Yani sevgimiz ve birilerine bir şey ulaştırma cehdimiz, gayretimiz olacak." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 'Eğitimde Yapılandırmacı Yaklaşım' Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement