Bayburt'ta Kurtuluş Coşkusu Başladı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Kurtuluş Coşkusu Başladı

Bayburt\'ta Kurtuluş Coşkusu Başladı

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri ‘’Geçmişten Günümüze Bayburt” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.

20.02.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri "Geçmişten Günümüze Bayburt" konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ve eşi Songül Odabaş, Belediye Başkan Vekilimiz Filiz Öztürk, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından büyük bir ilgiyle sergiyi gezen protokol üyeleri sonrasında Kurtuluş" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini vermek üzere kültür merkezi salonuna geçti. Ödüllerin Vali Yusuf Odabaş, Başkan Vekilimiz Filiz Öztürk ve Rektör Selçuk coşkun tarafından takdim edilmesinden sonra "Bayburt ve Çevresinde Müslüman Türk Soykırımı ve Ermeni İlişkileri" konulu konferansa geçildi.

Atatürk Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenlerden Prof.Dr. Erol Kürkçüoğlu tarafından verilen konferansa ilgi oldukça yoğundu. Yaklaşık bir buçuk saat süren konferanstan sonra Erol Kürkçüoğlu Vali Yusuf Odabaş ve Belediye Başkan Vekilimiz Filiz Öztürk'e kendi yazdığı Kafkasya ve Doğu Anadolu Cephesinin anlatıldığı "Fotoğrafların Diliyle 1877-1878 (93) Savaşı " isimli kitabın birer nüshasını hediye etti. Daha sonra Vali Odabaş'ın Erol Kürkçüoğlu'na plaket takdim etmesinin ardından konferans sona erdi.

Program bittikten sonra Şair Zihni Kültür Merkezinden ayrılan protokol üyeleri cirit karşılaşmasını izlemek üzere Bayburt Belediyesi Cirit Sahasına geçtiler. Kurtuluş Programı ilk gün etkinleri akşam Bayburt Belediyesi tiyatro ekibinin sahneleyeceği 'Ortaya Karışık' isimli oyunla sona erecek. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Kurtuluş Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement