Bayburt'ta "Magandaya Hayır" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta "Magandaya Hayır" Projesi

Bayburt Jandarma Komutanlığı, "Magandaya Hayır" projesi başlattı.

23.02.2015 13:03  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Jandarma Komutanlığınca "Magandaya Hayır" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Arpalı beldesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mahalle odasında vatandaşlarla bir araya gelen Jandarma Astsubay Esat Çetinkaya, düğünler başta olmak üzere çeşitli törenlerde eğlence amaçlı silahla havaya ateş açmanın, can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Türkiye'de her yıl bu şekilde yüzlerce vatandaşın ya hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını ifade eden Çetinkaya, "İnsanların mutluluğunu kutlamak için sevinçle başlayan etkinliklerin hüzünle ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmasını jandarma teşkilatı olarak istemiyoruz. İl Jandarma Komutanlığı olarak düğünler başta olmak üzere sevinçle başlayan eğlencelerin asla hüzünle bitmemesi için böyle bir çalışma başlattık ve tüm Bayburtluların da bu projeye katkı sunacaklarına inancımız tamdır" dedi.

Çetinkaya, vatandaşlara jandarmanın faaliyetleri hakkında da bilgi vererek, "Jandarma bugüne kadar tüm vatandaşların her zaman ve her konuda yanında olduğu gibi bugünden sonra da yanında olacak. Sizler 156 Jandarma ihbar hattını sadece şikayet için değil her türlü istek ve karşılaştığınız bir sorun durumunda da 7 gün 24 saat rahatlıkla arayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Magandaya Hayır" projesi startının verilldiği Cumhuriyet Mahallesi Muhtanı Tehvil Karahan ise Jandarma Komutanlığınca başlatılan bu çok anlamlı çalışmaya Arpalı beldesi olarak tam destek olacaklarını dile getirerek, "Bölgemizde gelenek gibi görülen ancak tehlikeli ve kanuna aykırı olan düğünlerde havaya ateş açma olayına artık son vereceğiz. Ben Arpalı sakinleri adına söz veriyorum, artık beldemizde hiçbir düğün ve eğlencede silah kullanılmayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 'Magandaya Hayır' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement