Bayburt'ta Yangında Evleri Kullanılamaz Hale Gelenler Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Bayburt'ta Yangında Evleri Kullanılamaz Hale Gelenler Yardım Bekliyor

Bayburt'un Kozluk Köyünde dün çıkan yangında kullanılamaz hale gelen bitişik haldeki 6 evin sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

12.12.2014 17:44  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'un Kozluk köyünde dün çıkan yangında kullanılamaz hale gelen bitişik haldeki 6 evin sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Köy muhtarı Zekeriya Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının önce bir evde çıktığını belirterek, "Burada 9 evimiz yandı, 6'sında ciddi hasar var, komple kullanılamaz durumda" dedi.

Yangında hasar gören 9 evden 3'ünde ailelerin yaşadığını, diğerlerinin boş olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu 3 evde de 10 kişi yaşıyordu. Herhangi bir can kaybı olmadı, sadece bir kişi yangın söndürme esnasında yaralandı, onun da durumu iyi. Ailelerimizden üçünün evi tamamen yandı. Kendi yiyecekleri, giyecekleri, hayvanlarının yiyecekleri hepsi yandı. Hiçbir şeyleri kalmadı, girecekleri evleri dahi yok, mağdurlar. Bu ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz."

Yavuz, evi tamamen yanan ailelerin geceyi akrabalarının yanında geçirdiğini kaydederek, "Kış mevsimindeyiz. Önümüzdeki günlerde kar yağacak ve bu ailelerimiz zor durumda, özellikle üç ailemiz. Diğer aileler İstanbul'da kalıyordu, onlar da geldi. İstanbul'da kalan ailelerden birinin evi de tamamen yandı, hiçbir şeyi kalmadı, diğerlerinin de çatısı yandı" ifadelerini kullandı.

Yangını gören 62 yaşındaki Fatma Teker ise olay anını şöyle anlattı:

"Beyim bana 'Kalk bak bakalım bu ışık nedir' dedi. Ben de hemen yataktan kalkıp camdan dışarıya baktım, bir tarafta az bir ışık vardı. Diğer camdan baktım ve dedim ki 'Kalk yandık'. Dışarı çıktık, kapıdan ateşler dökülüyor. Şaşırdık, ne yapacağımızı anlayamadık. Beyim bağırarak yardım istedi. Olay gece saat 01.00'de oldu. Yangın sobadan çıkmadı, soba yoktu. Bir anda ateşlerin içinde kaldık. Allah bizi uyandırdı, çıktık. Çıkmasaydık yanacaktık."

Tüm köy halkının çok korktuğunu dile getiren Teker, "Elimizden bir şey gelmedi. Komşumuzun evinde kimse yoktu. Onların evinin kapısını kırdık, oradan hortum aldık ama kısa olduğu için fayda etmedi. Sağ olsun devlet geldi, söndürdü" ifadelerini kullandı. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'ta Yangında Evleri Kullanılamaz Hale Gelenler Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement