Bayburt'tan Sonra Ankara'da Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'tan Sonra Ankara'da Sergilendi

Bayburt\'tan Sonra Ankara\'da Sergilendi

Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerin tarihi, kültürel değerlerinin farkına varmalarını sağlamak, unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşma geleneğine dikkat çekmek, çağdaş sanat yaklaşımlarıyla geleneği birleştirmek, amacıyla ülkemiz genelinde düzenlenen “Şehirlerin Renkleri” temalı Posta Sanatı yarışmasının sergisini Ankara’da Ptt Pul Müzesi Sergi Salonunda açtı.

17.06.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerin tarihi, kültürel değerlerinin farkına varmalarını sağlamak, unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşma geleneğine dikkat çekmek, çağdaş sanat yaklaşımlarıyla geleneği birleştirmek, amacıyla ülkemiz genelinde düzenlenen "Şehirlerin Renkleri" temalı Posta Sanatı yarışmasının sergisini Ankara'da PTT Pul Müzesi Sergi Salonunda açtı.

Bayburt Bilim Sanat Merkezinin, Bayburt Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 81 ildeki özel yetenekli öğrenciler arasında düzenlediği yarışmanın sergi açılışını Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil GÜNGÖR, PTT Genel Müdür Yardımcıları Gürbüz AKBULUT ve Yusuf CANPOLAT yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eği·ti·m ve Rehberli·k Hi·zmetleri· Genel Müdürü Celil Güngör, PTT Pul Müzesi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, bugün çok az yapılan ve bazen unutulan bir geleneği canlandırılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Etkinliğin Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu dile getiren Güngör, "Çünkü Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, Milli Eğitim bünyesinde açılan ilk Bilim ve Sanat Merkezidir. Dolayısıyla ilklerin kurumundan, böyle bir şey beklemek de bizim yadırgadığımız durum değildir." diye konuştu.

Bayburt Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğüne desteklerinden ötürü teşekkür eden Güngör, "Bizim posta objelerimiz ya da filateli malzemelerimizin tarihi ve geleneği, eski ve köklüdür. Bir zamanlar hepimizin pul defteri vardı, çeşitli pulları biriktirirdik. Bu gelenek gittikçe belli bir grubun içine münhasır kalıyor. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin, bu güzel ve bilgilendirici gelenekle tanışmasına vesile olacağını umuyorum, bugün burada açacağımız posta sanatı sergisinin." dedi.

PTT Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut ise gençlerin mektup yazmak yerine elektronik postayı kullandıklarını anlatırken, "Bizler belki son pul toplayıcısı veyahut da meraklılarıydık. Artık sizler bunu anılarınızda yaşatmaya başladınız. Böylesi bir etkinlik güzel bir şekilde düşünülmüş, farklılığını fark ettik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren 8 öğrenci, Bayburt Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi, öğretmenlerine ise plaket verildi.

250 zarf tasarımının yer aldığı sergi Ankara'da PTT Pul Müzesinde Ramazan Bayramı sonuna kadar gezilecek. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'tan Sonra Ankara'da Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement