Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

20.02.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler çerçevesinde Bayburt Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü nce düzenlenen öğrenciler arası şiir, kompozisyon ve resim yarışması ile halka yönelik "Kurtuluş" konulu röportaj yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından emekli albay Atilla Güler "Askeri Açıdan Kop Savunması" konulu konferans verdi.

Güler, Kopdağı ve Kaledere Tepe muharebeleri, Çoruh Müfrezesi, 3. Mıntıka Komutanlığı, Rus Kafkas ordusunun taarruzları, Rusya'daki ihtilal, bölgede yaşanan muharebeler hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Program, emekli albay Atilla Güler'in Vali Ünlüer'e "Şanlı Kop Dağı Savunması" adlı kitabını hediye etmesi ve plaket töreniyle sona erdi.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri, cirit müsabakası ve Şair Zihni Kültür Merkezinde tiyatro gösterisiyle devam edecek. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement