Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, "Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Bayburt ve Bayburtlular, gösterdikleri azim, katlandıkları çile ve verdikleri mücadele ile adeta bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan kurtuluş mücadelesine de örnek olmuşlardır" dedi.

19.02.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, "Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Bayburt ve Bayburtlular, gösterdikleri azim, katlandıkları çile ve verdikleri mücadele ile adeta bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan kurtuluş mücadelesine de örnek olmuşlardır" dedi.

Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi yıllarında çektiği ıstırabın en yakın şahitlerinden birinin de Bayburtlular olduğuna vurgu yaptı.

Kurtuluş mücadelesi yıllarının, Türk milletinin adeta küllerinden yeniden doğduğu yıllar olduğunu vurgulayan Coşkun, mesajında şunları kaydetti:

"Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Bayburt ve Bayburtlular, gösterdikleri azim, katlandıkları çile ve verdikleri mücadele ile adeta bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan kurtuluş mücadelesine de örnek olmuşlardır. Anadolu'nun işgal edilemeyecek bir vatan olduğu gerçeğini canlarını vererek haykıran ve bu kahramanlıklar ile büyük tarihimize silinmez bir iz bırakan aziz Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement