Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun Prof. Dr. Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun Prof. Dr. Coşkun Açıklaması

"Üniversitemizde 14 ülkeden 61 yabancı uyruklu öğrencimiz var"

22.12.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitelerinde 14 ülkeden 61 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu söyledi.

Coşkun, Üniversite Senato Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek üniversite hakkındaki çeşitli verileri paylaştı.

Bayburt Üniversitesinin 497 personelle hizmet verdiğini belirten Coşkun, "Akademik personel sayımız 283'e ulaştı. Yine 16 akademik personel için daha ilana çıktık. Bunlar da ekibimize katılınca akademik personel sayımız 299'ya ulaşmış olacak" dedi.

Bayburt dışından gelen memurların bir an önce kentten ayrılmayı düşündüğünü dile getiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Bunun için yeni yapılanmamızda şöyle bir metot izliyoruz. Bayburtlu olup da dışarda memurluk yapan arkadaşların bir şekilde üniversitemize geçişlerini kolaylaştırıyoruz ki ileride bu göç azalmış olsun. Çünkü geçen yıl bizim üniversitemizden başka yere 30 personelimiz gitti. Öğrenci sayımız ise 6 bin 733'e yükseldi. Bu sayıya ek olarak bir de 500 öğrencimiz var. Bunlar pedegojik formasyon için bizde olan öğrencilerdir. Pedegojik formasyon öğrencilerimizin bir özelliği var. Bunlar Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş ve öğretmenlik hakkı kazanamamış, bizim üniversitemizde iki dönem okuyarak öğretmen olma hakkını elde ediyorlar. Bunları da öğrenci sayımıza eklediğimizde 7 bin 233 öğrenci mevcudumuz var. Yine üniversitemizde 14 ülkeden 61 yabancı uyruklu öğrencimiz var."

Coşkun, yeni kampüs alanındaki çalışmaların da hızla devam ettiğini kaydederek, "TOKİ ile ocak ayında imzaladığımız protokol kapsamında bazı binalarımızın inşaatları devam ediyor, bazılarının ise ihaleleri yapıldı. Biz yeni kampüs alanımızdaki binalarımızda özellikle Osmanlı ve Selçuklu mimarisini ağırlıklı olarak tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun Prof. Dr. Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement