Bayburt Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulu Sevinci - Son Dakika
Güncel

Bayburt Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulu Sevinci

Bayburt Üniversitesi bünyesinde Adalet Meslek Yüksek Okulu açılacak.

25.01.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi bünyesinde Adalet Meslek Yüksek Okulu açılacak.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun ülke yargı sistemine nitelikli elaman yetiştirmekle birlikte Bayburt'a önemli katma değer sağlayacağını belirtti.

Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarına adalet meslek elemanı unvanı verildiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bu elemanlar mahkemelerde, icra dairelerinde, infaz kurumlarında, vatandaşların başvurularının mahkemelere iletilmesi ve yargıçların aldıkları kararın uygulanması gibi konularda gerekli olan işlemleri yürütmektedirler. Bu meslek elemanları, devlet ve özel sektör alanında oldukça ihtiyaç duyulan ve fazla sayıda istihdam edilen ara elemanlardır."

Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda adalet ve sosyal güvenlik gibi programların bulunduğunu bildiren Coşkun, "Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi aşamasında geçmişte olduğu gibi bugün de güçlü desteklerini yanımızda bulduğumuz başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a, Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'na ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a teşekkürlerimi sunarken, yeni birimimiz Bayburt'umuza ve üniversitemize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement