Baydemir: 1 Kasım HDP'nin Şaha Kalkacağı Gün Olacak - Son Dakika
Güncel

Baydemir: 1 Kasım HDP'nin Şaha Kalkacağı Gün Olacak

Baydemir: 1 Kasım HDP\'nin Şaha Kalkacağı Gün Olacak

Şanlıurfa'da seçim çalışmalarını sürdüren HDP adayı Osman Baydemir, "1 Kasım HDP'nin şaha kalkacağı gün olacak" dedi.

09.10.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir günde iki seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren HDP birinci sıra adayı Osman Baydemir, burada yaptığı konuşmasında "1 Kasım HDP'nin şaha kalkacağı gün olacaktır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili Osman Baydemir, seçim kampanyası kapsamında ziyaret etiği Viranşehir'DE bir günde iki seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Viranşehir Belediye Eş Başkanları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz, HDP İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Hoşnav Ata ile birlikte sürdürdüğü Viranşehir programında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Baydemir "1 Kasım HDP'nin şaha kalkacağı gün olacak" dedi.

İlçedeki Karacadağ Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışının ardından Yenişehir Caddesi'nde hazırlanan seçim bürosunun açılışına da katılan Baydemir, burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı geçip 80 milletvekili ile parlamentoya girmesini kendi deyimi ile 'Kobani Zaferi'ne benzetti.

Baydemir halka hitaben yaptığı konuşmasında"Kobani'deki direnişin benzeri bir duruşla bu coğrafyada halkımızın hür ve özgür iradesiyle HDP Nemrudilerin barajını yer ile yeksan ederek yüzde 13'lere tırmanarak, 80 milletvekilini parlamentoya taşıyarak büyük bir zafere imza attı. Ama maalesef iktidarı bırakmak istemeyenler, Beytülmaldan çalmayı bırakmak istemeyenler halkın iradesine saygısızca yaklaşanlar seçimi yenilemeye gittiler. Ve sadece seçimi yinelemekle kalmadılar bu halkın yoksul evlatlarını ölüme göndererek bir savaş başlattılar. Hiç şüpheleri olmasın ki bu halk bu savaşın kim tarafından başlatıldığını çok iyi biliyor. Bu halk kendisine reva görülen zulmün hesabını 1 Kasım'da görecek" dedi.

'AKP'Yİ TABELA PARTİSİ YAPALIM'

1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kaldığını da sözlerine ekleyen Baydemir, partililerini 'kapı kapı' çalışmaya çağırdı. AK Parti'nin Viranşehir'de tabela partisi olmasını sağlayacak biçimde çalışmak durumunda olduklarını ifade eden Baydemir, "AKP'nin yürütmüş olduğu bu kirli savaşta temel hedefleri HDP'yi baraj altında bırakmak ve yok etmektir. Onlar da çok iyi biliyorlar ki bugün dağları bombalamakla bu yiğit halkın çocuklarının katledilmesiyle asla boyun eğmedi eğmeyecektir. Ama onların hesabı halkın hesabına uymayacak. Saraylarındaki hesap çarşıda sokaktaki hesapla uyuşmayacaktır. Onlar pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklar" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: 1 Kasım HDP'nin Şaha Kalkacağı Gün Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement