Baydemir, Bu Kez Viranşehir'de - Son Dakika
Güncel

Baydemir, Bu Kez Viranşehir'de

Baydemir, Bu Kez Viranşehir\'de

HDP Urfa birinci sıra adayı Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'de düzenlenen mevlide katıldı.

26.10.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, halkın 7 Haziran seçimlerinde elinden geleni yaptığını ancak kendi deyimi ile 'zorba'ların sonucu kabul etmediğini söyledi. Viranşehir'de düzenlenen mevlüte katılan Baydemir, "Mesele Kürt halkının ittifakını ortadan kaldırmaktır" dedi.

Seçimlere bir hafta kala vites yükselten HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir bir güne iki ilçe programı birden sığdırdı. Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Bozova'ya hareket eden Baydemir'in ilçedeki ilk durağı Yaylak Mahallesi oldu. Burada HDP Bozova İlçe Eşbaşkanı Emin Yazar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Bozova İlçe Eş Başkanı Ahmet Cengiz ve Bozova Belediye Eş Başkanları Fatma Doğan ile Zeynel Taş tarafından karşılanan Baydemir, hayvan pazarını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Demirel Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Baydemir daha sonra Bozova'ya hareket etti. Cumhuriyet Caddesi ve Bozova çarşısında esnaf ziyaretini yapan Baydemir'e vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Daha sonra partisinin Bozova merkez seçim bürosunda bir süre partililerle bir araya gelen Baydemir günün ikinci programına katılmak üzere Viranşehir'e hareket etti.

Viranşehir'de Kültür Merkezi'nde düzenlenen mevlüte Baydemir'in yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Viranşehir Belediyesi Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin, HDP Urfa il Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, HDP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ve DBP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı Hoşnav Ata katıldı.

Burada bir değerlendirme yapan Baydemir "Zalimler aramza nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Kerbela devam ediyor hala. Kobani'de Roboski'de Diyarbakır'da… Bütün imkanlarımzı birlikte kullanarak toplumu her birlikte daha ileri götürebiliriz. Bunun yolu ittifakımızı sağlamlaştırmaktır. Kimsenin bir başkasını dini mezhebi farklı diye öldürmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde halkların elinden geleni yaptığını da sözlerine ekleyen Baydemir sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Mesele 90 vekille mecliste olmak değildi. Kürt halkının kendi değerleriyle mecliste yer almasıydı. Ortadan kaldırmak istedikleri Kürt halkının ittifakıdır. 1 Kasım'da onları öyle bir pişman edelim ki bir daha Kürt halkının iradesine kast edemesinler. Urfa ve Viranşehir'in buna öncülük edeceğine inanıyorum."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • siverekli: Urfa kazancak hdp kazanacak 0 0 Yanıtla

Advertisement