Baydemir Esnafla Birlikte Kepenk Açtı - Son Dakika
Yerel

Baydemir Esnafla Birlikte Kepenk Açtı

Baydemir Esnafla Birlikte Kepenk Açtı

Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Başkan adayı Osman Baydemir, Ahilik geleneğinden kalan esnafın duayla kepenk açması törenine katıldı.

26.03.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baydemir, Haşimiye Meydanı Aşağı Çarşı'da Selçuklu ve Osmanlı döneminden bu yana esnaf ve zanaatkarların oluşturduğu Ahilik'in bir geleneği olan dua ile kepenk açma törenine katıldı. Esnafın hem ekonomik hem ahlaki olgunluğunu sağlayan Ahilik geleneğinin canlı olduğu Aşağı Çarşı'da Baydemir, esnafla birlikte dua okudu. Duanın ardından esnafı gezen Baydemir, sorunları hakkında bilgi alarak sohbet etti.

Baydemir, "İnşallah 31 Mart Pazartesi günü yine burada olurum ve bu sefer şehr'ül emin olarak duamızı ederiz. 2 milyonluk bir şehrin yaşayanları ve daha doğmamışların sorumluluğunu alarak esas yarışın 31 Mart'tan sonra başlayacağını belirten Baydemir, "İnşallah bu halka karşı mahcup olmayacağız, maaşımız dışında kuruş haram olacaktır. Ailecilik olmayacaktır" dedi.

'URFA'YI 5 KURUŞLA KANDIRAMAZSIN DİYECEĞİZ'
"Bu kentin kapılarını dünyaya açacağız" diyen Baydemir, Urfa'nın yoksulluğu yaşadığını, 450 bin Urfalının Türkiye'nin batı yakasına giderek ırgatlık yaptığını söyledi. Baydemir, "Urfa'nın rızkı yüz liradır, Urfa'ya verilen 5 kuruştur. 80 yıldır bu böyledir ve onun için biz bu noktadayız. Dolayısıyla biz inşallah Urfa'nın arkasında duracağız. Sen Urfa'yı 5 kuruşla kandıramazsın. Urfa'nın hakkı yüz liradır" diye konuştu.

'TAŞERON İŞÇİ İLK ETAPTA SENDİKALAŞACAK'
3-4 belediye işçisi Baydemir yanına oturarak fazla mesai yaptıklarını ancak ücretini almadıklarını belirterek, tatil günleri de çalıştıklarından yakındı. Baydemir de Diyarbakır'a telefon açıp uygulamalarını sorabileceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Taşeron işçileri bana göre emeği sömürülen yegane kesimdir. Bir nevi çağın köleciliği hizmet alımı personelidir. Ama adı demokrasidir. Şimdi biz ilk etapta şunu yapacağız, sendikalaşacaksınız. Sizin bir sendikanız olacak. Sizinle Toplu sözleşme yapacağız. 8 saatten fazla bir dakika çalışırsanız mutlaka mesainiz ödenecek. Kıdem tazminatınız yatacak. 8 ay çalıştırılıp işinize son verilmeyecek ve özlük haklarınız olacak. Sizler bütün mesai arkadaşlarımız gibi eşit işe eşit ücret olacak. Biriniz diğerinden daha fazla almayacaksınız. Biriniz diğerinden daha eksik ya da daha çok çalışmayacaksınız. Giderek sizin hak ve hukukunuzu kadrolu çalışan kişiyle eşit hale getirmenin mücadelesini vereceğiz. Sizlerin kadrolu olabilmeniz için parlamentoda arkadaşlarımız mücadele yürütecekler. İnşallah oturup aynen böyle muhabbet edeceğiz. Ortak akılla karar vereceğiz. Fikri, inancı, düşüncesi ne olursa olsun tek bir işçinin işine son verilmeyecek. Emekçinin alınterine bakacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Baydemir Esnafla Birlikte Kepenk Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement