Baydemir: Taş Atana Gül Uzatacağız - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Taş Atana Gül Uzatacağız

Baydemir: Taş Atana Gül Uzatacağız

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, "Bizden tek bir Allah'ın kuluna bir tek çakıl taşı atılmayacaktır" dedi.

21.04.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, il genelindeki hedeflerinin 400 bin oy olduğunu belirterek, "400 bin oy Urfa'dan gelirse Nemrudi barajlar da aşılacaktır. Bu ülkenin önü de aydınlık olacaktır" dedi.

HDP Urfa Milletvekili adayları Osman Baydemir, Leyla Güven ve Serhat Dicle Yüksel seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'e gitti. Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, HDP ilçe Eş Başkanları Ayşe Sürücü ve Tamer Şenbayram ile partililerin karşıladığı Baydemir ve beraberindekiler Viranşehir Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. "İttifakta hayır vardır, inşallah ittifakınız barışın altyapısını oluşturur" diyen Baydemir, Leyla Güven ve Serhat Dicle Yüksel'in Viranşehir'e emanet olduğunu söyledi.

'BU SEÇİM VAR OLMA SEÇİMİDİR'

Temasları sırasında halka layık olma çabasını son nefeslerine kadar sürdüreceklerini ifade eden Baydemir, "Bizim açımızdan bu sadece bir seçim değildir. Sadece Urfa'dan birkaç milletvekili gönderme meselesi değildir. Bu seçim 78 milyon insanın geleceğinin şekilleneceği, şekillendirileceği bir seçimdir. Bu seçim Viranşehir açısından kimliği ve kimlikleriyle, dili ve dilleriyle var olma meselesidir, var olma seçimidir" diye konuştu.

'BARIŞI MİRAS BIRAKACAĞIZ'

2014 yerel seçimlerinde kendisine gösterilen ilgiye karşılık teşekkür eden Baydemir, hedeflerinin 2014 oylarını en az ikiye katlamak olduğunu söyledi. Baydemir, "Aynı şekilde 2014'te Urfa halkı 110 bin oydan, kedilerin de payı çıktıktan sonra 240 bine yükseltti. Rekor kırdı, yüzde 100'ü aşan bir teveccüh ortaya koydu. Urfa'nın tümünden beklentimiz, teveccühünü en az yüzde 100 artırmaktır. Bu mümkündür. Hedef en az 400 bin oydur. 400 bin oy Urfa'dan gelirse Nemrudi barajlar da aşılacaktır. Bu ülkenin önü de aydınlık olacaktır. Ve biz bu ülkenin çocuklarına, Urfa'nın Viranşehir'in çocuklarına inşallah barışı miras bırakabileceğiz" dedi.

'YOKSULLUK FERMANINI YIRTACAĞIZ'

Esnaf gezisinde "Yoksulluk kaderimiz değildir. Urfa'nın, Viranşehir'in yoksulluğunun ortadan kaldırılması, hakkının, hukukunun parlamentoda savunulması için de mutlaka değişime ihtiyaç var" diyen Baydemir , "Bu topraklar ekinin, buğdayın topraklarıdır. İnsan eliyle yazılmış ekonomik politikalar bizim kaderimiz değildir. Fakirlik, bilmemezlik bizim kaderimiz değildir. İttifakla biz sandık başına gittiğimizde bu fermanları yırtacağız" dedi.

'KEDİNİN KAÇACAĞI YER SAMANLIKTIR'

Urfa'dan parlamentoya giden vekilleri, seçildiklerinde yemin içme dışında söz almamalarını da eleştirerek Kürtçe sürdürdüğü konuşmasında "İki ayaklı kediler trafoya girdiler. Öyle bir tedbir alacağız ki 8 Haziran sabahı süt dökmüş kedilere dönüşecekler. Kedinin kaçışı samanlığa kadardır. Samanlık sandıktır" diye konuştu.

Milletvekili adayı Leyla Güven de 7 Haziran'a kadar çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirterek özellikle kadınların durmaması gerektiğini söyledi.

PROVOKASYON UYARISI YAPTI

Baydemir ve beraberindekiler AK Parti Viranşehir İlçe binasına da giderek provokasyonlara karşı çaba istedi. Baydemir buradaki konuşmasında, "Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Demokrasilerde belli bir süreden sonra halkın iradesine başvurulur. Hiçbir siyasi parti ve adayı bizim düşmanımız değildir, sadece ve sadece demokrasilerde rakiplerimizdir. Urfa'da seçimi bir demokrasi karnavalına çevirmek hepimizin ortak çabası ve ideali olmalıdır. Hepinizin huzurunda Viranşehir'den Türkiye'ye bir mesaj göndermek istiyorum. Bizden doğru tek bir Allah'ın kuluna bir tek çakıl taşı atılmayacaktır. Şayet bize bir çakıl taşı gelirse Urfa'nın, Halfeti'nin gülünü uzatacağız. Burada oluşumuzun tek nedeni, bu kentteki tek rakibimiz olan siyasi partiyi ziyaret edip demokrasi mücadelesinde seçimleri bir karnaval havasına dönüştürme mesajıdır. Bizim el birliği ile provokasyonları boşa çıkarmamız lazım."
Baydemir, "Biz de bekleriz" diyerek bütün siyasi partilere gideceklerini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Taş Atana Gül Uzatacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement