Baydemir: Uhud Okçuları Gibi Siz De Sandıkları Terk Etmeyin! - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Uhud Okçuları Gibi Siz De Sandıkları Terk Etmeyin!

Baydemir: Uhud Okçuları Gibi Siz De Sandıkları Terk Etmeyin!

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Viranşehir'de seçim günü görev yapacak partisinin müşahitlerine bu cümlelerle seslendi.

22.05.2015 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Viranşehir'deki buluşmada 7 Haziran günü görevli olacak müşahitlere oylarını nasıl koruyacaklarını adım adım anlattı.

HDP Urfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Her gün farklı bir ilçede seçmenle buluşan Baydemir'in dünkü durağı Viranşehir oldu.

Viranşehir temasları sırasında özellikle partisinin sandık müşahitleri ile bir araya gelen Baydemir, tecrübelerini paylaştı. Müşahitlere adeta eğitim çalışması düzenleyen Baydemir, "Tamı tamına 15 mesai günümüz kaldı. Bütün bu kampanya dönemi içerisinde bu halkın, teşkilatlarımızın, il ilçe örgütlerimizin, kadın yapısının yüz binlerce emekçisi var. Biz adaylar sadece bu işin görünen yüzüyüz. Ama arka planda binlerce yoldaşımız var, kardeşimiz var. Onların emeğine buradan binlerce kez selam olsun. Biliyoruz ki onlar olmadan biz olamayız" dedi.

Partililerine seslenen ve konuşmasında iktidarı eleştirmeden geçemeyen Baydemir sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; "HDP oyları yükseldikçe, AK Parti'yi büyük bir korku sarmış durumda. Temel amaçları bizi barajın altında bırakmak. Şükürler olsun bugüne kadar bütün birimler, bütün yapılar provokasyonları boşa çıkaracak çelikten bir iradeyi ortaya koydu. Siz o metaneti koruduğunuz oranda, onlar daha azgınlaşıyorlar. En son Mersin ve Adana'da yaşadığımız saldır. Ne olursa olsun o güne kadar metaneti korumak bizim boynumuzun borcudur. Kaos sadece AKP'ye yarayacaktır. Biz teveccühü artırdıkça onlar hukuka ve ahlaka aykırı yol ve yöntemlere başvuracaklardır. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken 7 Haziran sabahına kadar asla ve kata çabayı durdurmamak olacaktır. AKP mazlumların ahını aldı, mazlumların ahını alan AKP 7 Haziran'da sandıkta can çekişecek.

'YANINIZDA FENER BULUNDURUN'

Sandık başına gittiğimizde mutlaka yanımızda fotoğraf çekme kapasitesine sahip akıllı cep telefonu bulunduralım. Ne olur ne olmaz, sayım işlemi itirazlar uzun sürebilir, yanınızda mutlaka yedek batarya bulundurmanız lazım. Elektrikler gidebilir, şarz imkanı bulamayabilirsiniz. Mutlak suretle yanınızda bir iki tane el feneri bulunduralım, ibreti alem olsun. Soranlara da diyelim, trafolara kedi girmesin diye biz karanlığa ışık tutuyoruz. Çünkü bunlar karanlıktan nemalanıyorlar.

'OYLARI TAŞIYAN ARAÇ TAKİP EDİLECEK'

Tutanaklar tutuldu, torbalar mühürlendi ve araca konuldu. Yani ilçe seçim kuruluna gelecek torbalar. Okul ile ilçe arası torbayı taşıyan aracı takibe almamız lazım. O araç okuldan çıktıktan sonra başka bir mekana girmemeli. Başka bir yerin kapalı bahçesine, garajına girmemeli. Girerse bilin ki o torbalar değiştirilecek, tutanaklar değiştirilecek yerine başka torbalar başka tutanaklar girecek. Biz bu deneyimi 2014'te yaşadık. O halde okul ile seçim kurulu arasında o torbaların güvenli bir şekilde taşınmasını takip sistemi ile garanti altına almamız lazım."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Uhud Okçuları Gibi Siz De Sandıkları Terk Etmeyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement