Bayır-bucak Türkmenlerine Saldırı - Son Dakika
Güncel

Bayır-bucak Türkmenlerine Saldırı

Bayır-bucak Türkmenlerine Saldırı

Aksaray’da, sivil toplum kuruluşlarından oluşan platform üyeleri, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadı.

23.11.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da, sivil toplum kuruluşlarından oluşan platform üyeleri, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadı.

Hükümet meydanında toplanan STK'lar adına bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, küfrün tek millet olduğunu ve yine masum insanları katlettiğini söyledi. Saldırıyı yapanları Allah'a havale ettiklerini belirten Dağdaş, "Bayır- Bucak Türkmenlerinin yalnız olmadıklarını, en azından dualarında yer aldıklarını haykırmak için toplandık. Küfür, tek millet olmuş ve yine masum insanları katlediyor. Bu sefer canımız, kanımız, Türkmen soydaşlarımız zulüm altında. Osmanlı'dan sonra Suriye'de kalan Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize yapılan bu acımasız saldırılar karşısında Rusya'yı, İran'ı ve Esad rejimini şiddetle kınıyor, onları Allah'ın adaletine havale ediyoruz" dedi.

Yaşananların Türkiye'nin daha da güçlü olması gerektiğini gösterdiğini anlatan Dağdaş, "Yıllar boyunca terör ve hainler yüzünden maddi ve manevi zarara uğramasaydık şimdi bölgede çok daha güçlü, dünya genelinde gücünden çekinilen bir ülke olmuştuk. Çok geç kalmış değiliz. Milletçe, milli menfaatler söz konusu olduğunda dayanışma ruhu ile tekrar özlenen sözü ve gücü dünyanın her tarafından hissedilen bir ülke olabiliriz" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayır-bucak Türkmenlerine Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement