Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri İçin Talimat Verdi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri İçin Talimat Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Suriyeli Türkmenlerin durumu değerlendirmek üzere ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü.

21.11.2015 21:03  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Rus uçaklarının desteğiyle Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek son durumla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Davutoğlu'nun söz konusu saldırılarla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştüğü ve son durumla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

MİT MÜŞTEŞARI'NA GEREKLİ TALİMATI VERDİ

Başbakan Davutoğlu'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Başbakanlık Resmi Konutu'na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

BM'YE KONUYLA İLGİLİ MEKTUP GÖNDERİLDİ

Başbakanlık kaynakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na da bir mektup gönderilerek, BM'nin bir an önce konuyu ele almasının talep edildiğini bildirdi.

DIŞİŞLER BAKANI, ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Yetkililer, Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i aradığı ve bu görüşmede durumla ilgili değerlendirme yapıldığını belirtti.

Rus tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin net bir şekilde iletildiği kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri İçin Talimat Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri İçin Talimat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (113)

  • profilozof: Allah devletimizi dahada büyütsün güç kuvvet versin. vatan hainlerine ve ülkeyi bölmek isteyenleri de yok etsin. amiiiiin. 25 20 Yanıtla
  • 066: bazı asalak kürtler gidin savaşın diyor sadece burada türk yok dünyada 1 milyara yakın türk var merak etme orayada gidenler var böyle kalmaz bakın siz kendinize bu asalak yaşamalar sona erecek çiftlige kurt girecek koyunları bogacak bence en çok siz kikileceksiniz burada yılların öfkesi çıg gibi saracak dövlet dövlet diyeceksiniz az zalimi bekleyin 7 34 Yanıtla
  • pkk: bayirbucaga gececek guc pyd olacak sende mal mal izleyeceksin 21 17 Yanıtla
    Türk: Gel seninle bi karşı karşıya gelelim gözlerimle döverim seni 1 10 Beydağ: Eğer pyd bayırbucağa yardıma gitsin oyum artık hdpye vereceğim. 9 1 ,: ateş elle tutulmaz maşa lazım 2 3
  • fcker : gebersinlerrrrr 14 23 Yanıtla
  • havuz mdysi: suriye devletine bas kaldirmis terörist onlar işit le beraberler 17 15 Yanıtla
  • Türk: Türkmenler soydaşlarımızdır yeter artık girin oraya ve tek bir kafir bırakmayın. 7 25 Yanıtla
    İzmir: Bize ne.lan başının.çarelerine kürtler nasıl direndilerse.onlarda dirensiler. Maksat Türkiye girip. Te bataklıga.sapmak 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement