Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İstanbul İl Başkanlığı ve Suriye Türkleri Derneği üyeleri, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

22.11.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İstanbul İl Başkanlığı ve Suriye Türkleri Derneği üyeleri, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Kadıköy İskelesi'ndeki Atatürk heykeli önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan katılımcılar, "Esed, Tahran ve Moskova ateşle oynama", "Türkmenler zalime dik duracak", "Türkmen Dağı Türk'tür, Türk kalacak", "Türk'e kefen biçilmez, Türkmen Dağı geçilmez" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına ortak açıklamayı okuyan HEPAR Parti Meclisi Üyesi Emrah Ergül, "Esed, Rusya, İran ve Hizbullah güçlerinin soydaşlarını katlettiğini" dile getirerek, "Bugün hiçbir savunma gücü olmayan sivil halk katledilmektedir. Dünya ise buna seyirci kalmaktadır" dedi.

Bayırbucak bölgesi ve sınır hattındaki çadır kentlerde yaşayan 100 binin üzerindeki savunmasız sivilin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktaran Ergül, "Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı Türkmen Dağı ve Bayırbucak bölgesi, ülkemizin geleceği açısından oldukça hayati öneme sahip olup, bu bölgelerin korunmaması halinde Kürdistan devletinin kurulması ve denize açılmasına göz yumulmuş olacaktır. Türkiye bu gidiş karşısında, ileriye dönük muhtemel senaryolara göre, bölgenin güvenliği için her türlü önlemi almalıdır" diye konuştu.

Ergül, HEPAR ve Suriye Türkleri Derneği yönetici ve mensupları olarak, Rusya, İran ve Şam rejimlerine saldırı ve katliamlarına son verme çağrısı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement