Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Türkmenlerin bulunduğu bölgede meydana gelen saldırıları kınadı.

24.11.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Türkmenlerin bulunduğu bölgede meydana gelen saldırıları kınadı.

Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığında bulundu.

Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Türkmenlere saldırı başlatan Rusya, Suriye ve diğer güçlerin gerçekleştirdiği zulmü ve katliamı kınayan Yağcı, şunları kaydetti:

"Yurt içinde ülkemizin, milletimizin dirliğine, birliğine, beraberliğine, huzuruna, barışına yönelik gölge düşürmek isteyen ve istikrarlı büyümesini bozmak niyetinde olanlar olduğu gibi yurt dışında da Türk varlığını kabul etmeyen ve Türkmenlere yönelik alçak ve hain saldırılar gerçekleştirenlerin varlığına şahit oluyoruz. Nice hayatların son bulmasına neden olan bu hain saldırılar ve katliamları kınıyor, bu zulme ve haksızlığa karşı sesimizi en gür şekilde çıkarıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurt içinde elde ettiği istikrar ve huzur ortamı yanı sıra yurt dışında da kimsesizlerin kimsesi olup bu zamana kadar olduğu gibi Çanakkale'deki ruhla bundan sonra da yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki ırkdaşlarımızla zulmün karşısında dik duracağız. Hükümetimiz ve devletimiz bu haksız ve zulüm kokan katliamı yakından takip etmekte ve en kısa zamanda cevap verecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement