Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya Şubesi üyelerince protesto edildi.

22.11.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya Şubesi üyelerince protesto edildi.

Çark Caddesi'nde çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Talha İbil, Türkmen Dağı ve çevresinin Rusya ve Esed güçlerinin ölçüsüz ve hiçbir açıklaması olmayan saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Rusya'nın komünizm döneminde Orta Asya'da yaptığı zulüm ve hak ihlallerinin unutulmadığını belirten İbil, " Suriye'de de şer cephesinin başını çekmektedir. Yakıp yıkan, insanı ve insaniyeti unutan, medeniyet değerlerinden bir haber Esed diktatörüne yüzsüzce destek vermektedir" diye konuştu.

İbil, Rusya ve Esed'in karşısında korkusuzca duran Türkmenlerin sırtını 2 bin yıllık Türk tarihine ve 1,5 milyar Müslümana yasladığını kaydederek, şöyle konuştu:

" Türkiye'den Doğu Türkistan'a kadar geniş bir coğrafyadan güç kazanmaktadır. Suriye'de uzun süredir devam eden katliam ve soykırımın sorumluluğu, yalnız katil Esed'in değil despot Putin'in de üstündedir. Rusya devleti siyasi ve ekonomik çıkarları için açık açık katliam yapmaktadır. Dün Afganistan'dan yediği tokadın acısını Bayırbucak'tan çıkarma çabasındadır. Kendi ülkesinde çözemediği sorunları mazlum kanı ile kapatmak istemektedir."

Rus halkına grup adına çağrı yapan İbil, "Ülkenizin zalimane tutumuna göz yummayın. Putin ve gölgesi Esed'in alçaklıklarına ve işgal politikasına direnin. Ey Putin, Bayırbucak ne iki günlük, Ukrayna'dır ne de karşısındaki mücahitler tek başlarınadır. Türkmen mücahitlerin direnişi Allah'ın inayetiyle zafer muhakkak inananların olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement