Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Genç Memur-Sen Kastamonu Temsilciliğince protesto edildi.

24.11.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Genç Memur-Sen Kastamonu Temsilciliğince protesto edildi.

Genç Memur-Sen Kastamonu Temsilcisi Ümit Vaysaloğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Beşar Esed'in vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çevirdiğini, kendi halkına zulmettiğini söyledi.

Esed'in sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini aldığını anlatan Vaysaloğlu, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırdıklarını ifade etti.

Kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivillerin öldürüldüğünü dile getiren Vaysaloğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyorum. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Ey insanlık, Paris'te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. 'Ben, sen, o' değil 'biz' olursak Esed gider, vahşet biter."

Dindarlık noktasında buluşma çağrısı

Vaysaloğlu, siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmayarak insanlığın ortak noktada buluştuğunda DAEŞ'in tükeneceğini, barış ve huzur ümidinin filizleneceğini kaydetti.

Dindarlık noktasında buluşulduğunda Ortadoğu'da insanların petrolden daha değerli hale geleceğine işaret eden Vaysaloğlu, böylelikle sömürünün biteceğini, emperyalist şebekenin bölgeyi terk edeceğini vurguladı. Vaysaloğlu, merhameti, barışı, kardeşliği, demokrasiyi ve uluslararası adaleti savunan çağın medeniyet gençliği olarak katliamlara, zulme ve zalimlere karşı seslerini yükseltmekten hiç geri durmayacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement