Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Muğla'daki yörük türkmen dernekleri Bayırbucak Türkmenleri için yardım topladı.

15.12.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki yörük türkmen dernekleri Bayırbucak Türkmenleri için yardım topladı.

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde toplanan gıda, kışlık giyecek ve battaniye yardımları, Seydikemer Belediyesi tarafından temin edilen tıra yüklendi. Yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'daki yörük Türkmen dernekleri olarak Bayırbucak Türkmenleri için kampanya başlattıklarını vurguladı.

İlk olarak Suriye'deki kardeşlerinin gıda, kışlık giyecek ve battaniye gibi ihtiyaçlarını tespit ettiklerini anlatan Kıvrak, "Fethiye ve Seydikemer belediyeleri kampanyaya büyük destek oldu. Bu, bir Türklük ve din kardeşiliği görevidir. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Arkadaşlarımız bölgeye giderek yardımları bizzat elden dağıtacaklar" diye konuştu.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu da Muğla, Fethiye, Seydikemer, Milas, Dalaman ve Bodrum dernekleri olarak Suriye'deki Türkmen kardeşlerini yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Uzunoğlu, Valiliğe ve belediyelere giderek kampanyaları için destek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Herkes duyarlı davrandı. Fethiye Belediyesi 300 koli gıda yardımı ile giyecek yardımı yaptı. Seydikemer Belediyesi de 200 koli gıda ile yardım malzemelerini Suriye'ye götürecek tırı temin etti. Muğla'daki diğer belediyeler de yardımda bulundu. Halkımız da çok duyarlı. Türkiye genelindeki Yörük Türkmen dernekleri, birlik ve federasyonlarımız seferber durumda. İhtiyaç olduğu sürece de yardımlarımızı göndereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement